(geslaagde switch) Reto Burrell “Sunshine & Snow”


Reto Burrell probeert zijn rock verleden te verbergen nu hij de switch gemaakt heeft naar de roots/country muziek. Dat hem deze muzieksoort op het lijf geschreven lijkt wordt direct duidelijk bij het openings- en titelnummer van het album ‘Sunshine & Snow’ had zo door de groten van het rootsgenre geschreven en uitgevoerd kunnen worden. Met andere woorden: het voelt direct heel vertrouwd en maakt natuurlijk nieuwsgierig naar de rest van dit twee-en-dertig minuten durende werkje. Daarmee is het meer een EP dan een volwaardig album.
Het werkje is opgenomen in de beroemde Quad Studios in Nashville waar namen als Dylan, Presley, Orbison en R.E.M. ooit de adem in hun composities lieten stromen.
Het tweede nummer van het album ‘Monday Morning 9AM’ schuurt veel dichter tegen de country aan dan het rootsnummer waarmee het album opende. Het met strijkers gelardeerde ‘Cool Box’ geeft ondanks de titel een warm bad.
Dat warme bad lijkt goed te passen. Een van de prijsnummers is de ballad ‘My Best Friend’ waar naast strijkers ook plaats is voor het geluid van de dobro. Burrell zingt met een portie gevoel waar je ‘u’ tegen zegt.
Burrell zingt in dit dikke half uur over de belangrijke dingen in het leven: liefde, vriendschap, familie, thuis en toch ook werk. Maar ook een zwaar onderwerp als dood wordt niet uit de weg gegaan in het slotnummer ‘Where the Road Ends’. Mooi omschreven en samengevat in een tranentrekkend nummer dat velen troost zou kunnen bieden.
Hopelijk betekend deze afsluiting niet het laatste levensteken van deze roots/country zanger en gaan we nog heel veel van hem horen. Hopelijk kunnen we hem met nog wat meer repertoire ook live gaan aanschouwen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.