Nieuw: Roepaen zomerconcerten. Hoogtepunt in aantocht!


Het Roepaen podium is dit jaar gestart met bijzondere concerten in de zomer. Al jaren houdt het concertseizoen bij het aanbreken van de zomerperiode op om weer te hervatten als iedereen op vakantie is geweest. Daardoor zijn de maanden juli en augustus maanden waarop andere activiteiten van De Roepaen in Ottersum naar de voorgrond treden.
Met ingang van dit jaar heeft het podium, mede ingegeven door verandering van beleid, de start gemaakt met een aantal try-outs om ook in de zomer muziek-minnend publiek naar Ottersum te trekken. En als De Roepaen het doet moet het iets bijzonders zijn!
Op woensdagavond 18 juli j.l. was het de beurt aan Alela Diane om het spits af te bijten als eerste zomergast in De Kapel. Met een bezoekers aantal van tweehonderd mag het concert bijgeschreven worden als een succes. Het publiek kwam van lange afstanden naar De Roepaen, voor velen een eerste aangename kennismaking met het podium. Waarom? Alela Diane is een bijzonder artiest waarvoor de liefhebbers een reisje naar Noord-Limburg graag inzetten. De aankondiging waarbij kaarslicht in De Kapel als onderdeel van de show werd beloofd was zeker een bijzondere aansporing om Diane op deze bijzondere plek te horen spelen. Met een staande ovatie van het publiek kon Diane ook terugkijken op een zeer geslaagd en gewaardeerd optreden.
Aan de vooravond van het hoogtepunt van het zomerprogramma speelt Ane Brun met band op het buitenpodium. Voor de concertreeksen een nieuwe locatie die ook een andere sfeer zal geven. Reden genoeg om eens wat nader op de activiteiten in te gaan.

Ik sprak met Chris Tangelder over nieuwe activiteiten van het podium.

Is het organiseren van concerten in de zomerperiode niet een grote gok?
Ja maar dat was het starten met programmeren in Ottersum ook.
Mogen we het concert van Alela Diane beoordelen als een geslaagd experiment? Was de artiest zelf ook tevreden?
Ik denk van wel, het was een fraai concert, heel geschikt voor de kapel en de sfeer van Roepaen. Ze was zelf ook heel tevreden, een heel aardig iemand trouwens!
Is de verwachting dat het nieuwe publiek ook terugkeren zal keren op andere concerten van het podium?
Dat hoop ik wel, leuk was dat er veel nieuw en ook jong publiek was.
Als ik kijk naar de eerste namen die je hebt uitgenodigd voor de eerste zomer concerten dan kan ik die samen vatten onder de noemer bijzonder en voor een speciale doelgroep die Roepaen normaal al aanspreekt maar zeker ook aantrekkelijk voor niet-Roepaen’ers, als ik dat zo kan zeggen. Het zijn geen roots artiesten, ze zijn niet super bekend maar hebben wel een trouwe fan-schare. Klopt dat? Of heb je andere criteria gehanteerd bij de selectie van namen?
Dit zijn de eerste concerten, daarna gaan we dit evalueren en gaan we kijken wat we volgend jaar neer gaan zetten. Maar je hebt het goed omschreven concerten die in de lijn liggen van ons programma, maar die zeker voor een breed publiek toegankelijk zijn.  Maar ik sluit niet uit dat we uitstapjes maken.
Het concert van 17 augustus met Ane Brun en Band gaat plaatsvinden op voor velen nog onbekende buitenpodium. Is dat geen gok als we kijken naar het zomerweer in Nederland?
Ja maar juist daar ligt voor ons een enorme kans. Het podium ligt beschut op de binnenplaats van Roepaen op een prachtig plek met op de achtergrond de zijkant van de kapel. We gaan het nodige uitlichten zodat er een hele mooie sfeer ontstaat. Maar ja het weer blijft altijd onzeker in Nederland.
Is er een alternatief als de regen met bakken uit de hemel gaat vallen die avond?
Dat wordt moeilijk, maar in heel erge nood zouden we de kapel op moeten zoeken en dan staand.
Is het buitenpodium al eerder gebruikt voor concerten? Of zijn er andere activiteiten georganiseerd?
Ja voor een dance feest pas geleden, maar niet voor een band, een primeur dus. Ik heb wel op een kleine podium acht jaar terug het festival van de mooie liedjes georganiseerd en we hebben bij het eerste Roepaenfestival een buitenpodium gehad. En dat was allebei heel sfeervol.
Wat kunnen we verwachten van het geluid in de open lucht?
De Roepaen heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om het geluid? Bij het Roepaenfestival en het kleine festival was het geluid heel mooi op de binnenplaats.
Wordt het sit-down concert voor echt luisterpubliek? Of gaat de versterker hard en wordt er ander publiek verwacht dat ook met elkaar staat te praten?
Het wordt een echt buitenconcert met staplaatsen, het geluid zal zeker niet te hard zijn!
Hoeveel bezoekers worden er verwacht?
We verwachten zo’n 600 bezoekers.
Kunnen we in de toekomst ook grote namen gaan verwachten op het buitenpodium? Of blijft altijd een intiem en speciaal karakter houden zoals we dat gewoon zijn van De Roepaen?
We kunnen ongeveer 900 mensen kwijt, dat betekent eigenlijk nog redelijk kleinschalig. Als ik over de binnenplaats loop of ik sta op het podium dan heeft het nog steeds de intieme sfeer die zo kenmerkend is voor Roepaen.
Gaat het aantal zomer concerten groeien in de komende jaren?
Zeker we willen de komende jaren meer doen buiten.
Is het buitenpodium alleen geschikt in de zomer of zijn er ook opties om het te overkappen en wat grotere concerten in het voor- en najaar te organiseren?
Je hebt in Zeeland De Zeeland Nazomerfestivals eind augustus begin september, aan zo’n periode kan je denken.
Is Roepaen in de toekomst van plan om in de zomer een festival te organiseren dat verspreid over het landgoed en/of de omliggende landerijen in tenten en zalen podia bied? Of blijft het podium bij het inmiddels bekend Roepaen festival op de verschillende binnen podia?
Ik wil wel graag meer gebruik maken van het park om Roepaen heen met concerten en activiteiten, maar een echt heel groot festival daar denk ik nog niet aan, eerst deze stap maar eens maken.

Op 17 augustus speelt Ane Brun met band op het buitenpodium.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Nieuw: Roepaen zomerconcerten. Hoogtepunt in aantocht!

  1. Marjolein Steinhage zegt:

    Wauw pap, dit is echt heel mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.