(explosief) The Jon Spencer Blues Explosion “Meat and Bone” @ Club Ziggo 13-8-2012


The Jon Spencer Blues Explosion opende als hoofdact de nieuwste aanwinst van Amsterdam: Club Ziggo. De showcase is een opname voor Ziggo TV en toegankelijk via de gastenlijst. Een club waar zo’n 250 genodigden in kunnen en waar de nieuwste bands hun opwachting zullen gaan maken.
Natuurlijk kan je met de beste wil van de wereld The Jon Spencer Blues Explosion een nieuwe band noemen, maar met Ganashake in het voorprogramma dekt het net de lading zullen we maar zeggen. Wat we wel met recht kunnen zeggen is dat de club werkelijk explosief is geopend.
Jon Spencer zet met zijn band een dampende, stampende, zinderende en vooral explosieve show neer die zijn weerga niet kent. Bijna alleen nieuw materiaal van het nog te verschijnen album “Meat and Bone” wordt voor het aanwezige publiek uitgestort dat gretig drinkt aan de bron van blues en vooral bluesrock die vanavond weldadig kolkt.
Het geluid is goed maar werkelijk snoeihard. Het volume staat of we in de grote tent van Paaspop tot achterin alles goed moeten kunnen horen. In korte broek waaien de haren van je benen. Het mag met goede oordoppen in de pret niet drukken. Het is allemaal goed te genieten maar zonder bescherming onverantwoord. Vandaar dat de organisatie gratis oordopjes verstrekt mocht je zelf geen bescherming bij je hebben.
Het trio speelt de sterren werkelijk van de hemel en Spencer is de gedreven zanger/schreeuwer en beul op de gitaar zoals we hem al kennen van zijn werkelijk voortreffelijke repertoire uit de jaren negentig dat zojuist allemaal opnieuw is uitgegeven met veel extra’s.
De vuile blues/bluesrock/rock die Spencer al jaren met elkaar maken is een soort handelsmerk van de band dat je lekker vind of je verafschuwd het. Er is geen tussenweg. Maar als het je smaakt geniet je met volle teugen van de beukende gitaren, de knallende drumslagen en de schreeuwerige en soms overstuurde zang van Spencer zelf.
Ondanks de TV-opnamen zijn er velen die met telefoontjes filmpjes maken. De TV-opnamen zullen natuurlijk veel beter zijn en maken ons zeker nieuwsgierig van wat Ziggo daar van gaat uitbrengen. De show duurt ruim driekwartier en de band heeft zelfs tijd en energie voor een werkelijk formidabele toegift.
Tijd voor ballads? Die kennen Jon Spencer en de zijnen niet. Een ballad is niet aan deze band besteedt. Nee, het vuur brand nog een tijdje na na de explosie. We zien rijkhalzend uit naar het nieuwe album “Meat and Bone”, live klonken de songs als vanouds.

Meer foto’s staan hier.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op (explosief) The Jon Spencer Blues Explosion “Meat and Bone” @ Club Ziggo 13-8-2012

  1. WilliamNL zegt:

    TOP Band, Prima verslag Mooie foto;s en Video weer Joost! Kom je nog een x naar Bluescafe Apeldoorn (Bijv. Kirsten Thien en.. Pretty Things) ?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.