(puurheid) Kelly Joe Phelps “Brother Sinner & The Whale”


Kelly Joe Phelps lijkt steeds mooiere platen te maken naarmate hij ouder wordt. Met zijn nieuwste “Brother Sinner & The Whale” blijft hij heel dicht bij de oorsprong van de akoestische blues. In dezelfde categorie waar we ook Eric Bibb tegenwoordig terug kunnen vinden. Maar voor mij lijkt Phelps wat met zijn laatste plaat wat meer gevoelige snaren te raken met zijn warme stemgeluid dat ook wat weg heeft van een vroege Johnny Cash. Ook dwarrelen er vergelijkingen binnen met John Hiatt al vallen die niet meteen te duiden of het moet de puurheid zijn waarmee beiden heren muziek maken.
Phelps heeft met dit album een zeer gelovige plaat afgeleverd. Kijk alleen maar naar titels en je kan niet anders concluderen. ‘Talkin’ to Johava’, ‘Hope in the Lord to Provide’, ‘The Holy Spirit Flood’ en ‘Guide Me, O Thou Great Johava’ spreken een duidelijke taal. Hopelijk vindt hij daardoor niet alleen de weg naar de gospel stations maar ook naar de liefhebbers van akoestische en pure blues. Voor iedereen die onbevangen luistert hoort een bevlogen muzikant aan het werk. En als je niet naar de binnenkant van de liedjes luistert zouden het ook gewoon liefdesliedjes kunnen zijn. En dat zijn het natuurlijk ook maar dan de liefde voor God en het geloof in hogere.
Je waant je zeker niet in een kerk maar meer aan de voeten van een troubadour die met zijn stapel liedjes onder zijn arm je laat luisteren naar wat hem door het leven stuwt. Het verhaal van een man van de weg, de straat het leven in dienst van het liedje.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.