(onaangekondigd) Garron Frith “Away From the Bright Lights”


Het album “Away From the Bright Lights” van Garron Frith viel zomaar zonder aankondiging bij me binnen. Maar wat een aangename verrassing is deze, voor mij, volledig onbekende. Het album opent met ‘Black Widow’ dat als bijzonderheid de driekwartsmaat van de wals als ritme heeft. Niet alleen daarom een bijzonder fraai liedje overigens.
Frith is gezegend met een aangename stem. Licht hees, beetje raspend achter in de keel maar soms ook fluweelzacht als een sjawl om je nek. Om maar direct een vergelijking te trekken met iemand die momenteel als een raket de bekendheid ingeschoten is komt de naam Ben Howard zondermeer opzetten.
Frith zou wel eens net zo’n snel stromende bekendheid kunnen worden als hij wordt opgepakt door de radio. In Engeland is BBC2 inmiddels over stag gegaan. Of hem hetzelfde lot in Nederland beschoren is zullen we moeten afwachten en hijzelf moet gestaag werken aan de promotie van zijn prachtige liedjes. Net als Howard is het vooral de aanhouder en doordrukker die wint als de kwaliteit in orde is.
Over kwaliteiten van deze singer-songwriter en multi-instrumentalist kunnen we kort zijn. Die is prima in orde. Hij speelt naast het zingen op gitaar, slide gitaar, banjo en harmonica. Hij is omringd door musici die mis zijn zoals bassist Simon Edwards (Fairground Attraction, Julian Lennon, Kristy McColl), drummer Nick Simms ( Cornershop), trompetist Dennis Cronin (Lambchop), toetsenist Seymour Milton en producer, mandoline, gitarist Simon J Alpin. De laatste is zowel producer van dit tweede album van Frith als van zijn eersteling.
“Away From The Bright Lights” huist liedjes met invloeden van blues, folk en gospel. Van ‘Black Widow’ tot en met ‘Rolling the Dice’ krijgen we een tiental composities voorgeshoteld die allen even smakelijk zijn. Niet voor niets dat deze man reeds in het voorprogramma van o.a. Madeleine Peyroux, Peter Green, Jack Bruce en Robert Cray mocht staan. Mag zijn ster nu ook snel hoog in de lucht staan!?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.