(gekoesterd kleinood) Rosler’s Recording Booth


Het album “Rosler’s Recording Booth” is de laatste maanden geworden tot een bijzonder gekoesterd kleinood. De liedjes zijn divers maar altijd van een hoge kwaliteit. De liedjes hebben allen gemeen dat ze geschreven zijn door Don Rosler of in een CO-writersschap met de uitvoerende. Toch levert het album een heel mooi amalgaam op dat even divers klinkt als tot een eenheid gesmeed is tot dit bijzondere album.
We horen een selectie aan artiesten voorbijkomen die ook zelfstandig albums hebben uitgebracht. Zo horen we o.a. Spotiswoorde, Tam Lin Music, Terry Radigan, Jeremy Sisto, John Margolis en Don Rosler zelf.
De centrale figuur als Rosler zelf geeft natuurlijk een tikje dezelfde sfeer c.q. eenheid in de liedjes die we mogen horen op dit album dat als een verzamelaar oogt maar meer een thema album rond de opname studio van Rosler gezien kan worden. Het is een project dat even aangenaam klinkt als dat het vraagt om een vervolg met andere artiesten.
Rosler gooide met zijn artiesten stal al hoge ogen op het singer-songwriter festival in 2011 in de Amerika en met dit album al diverse goede kritieken. Voor iedereen die singer-songwriters een warm hart toedragen en van niet al te zware kost houden kunnen we dit glimmende schijfje van harte aanbevelen. Want ook lichtvoetig kan het klinken getuige het springerige ‘Give It A Whril’ van Terry Radigan.
Een liedje waar ik werkelijk van smelt is het door John Margolis gezongen ‘Hard Goodbye‘. Met zijn stem die doet denken aan Rod Stewart en Ryan Adams zingt Margolis werkelijk de sterren van de hemel in de melancholieke liedje. Het pianospel is fris en ondersteund de melodie en stem als water de vissen kan dragen. Pareltje van het album!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.