(harde/zachte stenen) Vanessa Lively “Uncovering Stones”


Een album dat bij iedere draaibeurt beter wordt (maar dat schrijf ik wel vaker over mooie muziek)! En eigenlijk is dat bij heel veel moois dat het zich pas openbaart bij het vaker consumeren. Toch zijn er ook van die albums die de eerste keer al inslaan als bom. Voor deze van Vanessa Lively “Uncovering Stones”, hebben toch wat tijd en draaibeurten nodig. Stenen zijn ook hard om te ontleden of om naar boven te halen uit de grond.
Het openingsnummer van het album ‘Digging Up Dirt’ valt met het geluid van een orgeltje en een vrolijk tempo met de deur in huis. Lively heeft soms een zigeuner achtige benadering van haar liedjes. Merendeel van de songs zijn in het Engels. Maar af en toe mogen we ook genieten van het Spaans met ‘Estoy Volando’ en ‘Baile Conmigo’. Het zijn de duidelijk sporen van haar leven in het zuiden van Amerika. De vioolklanken in ‘Esoty Volando’ geven het liedje een bijzondere sfeer. De klanken van viool klinken vaker op het album. Maar niet altijd roepen ze de Zuid-Amerikaanse sferen op. In ‘Learning to Breathe’ is een meer een dreigende sfeer die Lively oproept.
De trompet in ‘Baile Conmigo’ geeft nog een extra dimensie als een opgaande of ondergaande zon in het platteland uitkijkend over uitgestrekte landerijen.
Lively’s liedjes gaan over het leven dat ze leeft. Ze gaan dan ook over reizen, pijn, zorgen, waarheden en natuurlijk ook vrolijke zaken. De liedjes hebben altijd wat te vertellen, ze gaan ergens over maar het is niet allen kommer en kwel.
Muzikaal zit Lively zeker aan de roots kant van het muzikale spectrum maar de invloeden van Zuid-Amerika en wat zigeunerbloed maken dat de country en folk wat verder op afstand blijven. De stem van Lively die vooral het niveau van de alt haalt is warm.
Dit derde album, “Uncovering Stones”, maakt me nieuwsgierig naar haar eerste twee albums. Dit is in ieder geval een plaatje om te koesteren en vaak te draaien. Het leent zich er prima voor op alle momenten van de dag. Niet te zwaar, niet te lichtvoetig en genoeg onderhoudend.
Dat Lively niet alleen talent heeft om liedjes te schrijven en te zingen gewijst in de schilderkunst. De hoes is door haarzelf geschilderd 🙂

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s