(vergissen kan toch?) Jake La Botz “The Devil Lives in My Throat”


Wat kan je je vergissen als je de hoes van een album hebt gezien en je daarmee een oordeel denkt te kunnen geven over de muziek. Dat overkwam me met het album van Jake La Botz “The Devil Lives in My Throat” laat La Botz zien als een branieschoppertje.
Maar als het album op zet snijdt het diep in je vlees! ‘Hungry Again’ is het eerste nummer dat bij mij deed beseffen dat het toch gaat om bijzonder plaatje. De zang van La Botz grijpt me naar de keel en laat je bijna de honger voelen. Deze man is gezegend met een stem met een heel fijn randje waarbij hij ook zeggingskracht stopt in zijn manier van zingen waar je ‘u’ tegen mag zeggen.
Dat La Botz ook kan uitpakken en schreeuwerig worden horen we in ‘Tiny’ waar hij Jimmy Barnes naar de kroon lijkt te steken. Het is de opmaat voor het titelnummer, ‘The Devil Lives in My Throat’, van het album dat niet voor niets het predikaat gekregen heeft. Heerlijk slide-gitaar werk en uitstekende meeslepende zang van La Botz doen een masserende werking op de gehoorgangen. Een song dat in een alternatieve, langzame, uitvoering aan het eind van het album nog een keer terugkeert. De stem van La Botz schuurt hier dicht aan van Kevn Kinney. Krijg dan ook een onbedaarlijke drang om “McDougal Blues” op te zettten en dat is helemaal geen vervelende vergelijking voor dit album.
Pakkende diepgravende liedjes lijkt deze man een pattent op te hebben. Met ‘Hard To Love What You Kill’ is niet alleen vanwege de titel al een kandidaat voor zo’n titel maar blijkt dat ook in de uitvoering te zijn.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.