(vakwerk!) 10 Jaar Shiner Twins @ Café Wilhelmina 14-10-2012


Dat Shiner Twins tien jaar bestaat is natuurlijk een feestje waard. Dat het gevierd zou worden stond al een tijdje vast. Natuurlijk moest het iets bijzonders worden, al  is het alleen al om Dick Wagensveld’s nagedachtenis eer aan te doen.
Café Wilhelmina is gelegen dichtbij het centrum van Eindhoven. Een thuiswedstrijd dus voor Jack Hustinx. De sfeer is zoals die bij de band past. Lekker ongedwongen, bruin café met een prima podium en een uitstekend geluid om de rootsmuziek recht te doen.
Voor de praat-momenten is Hubert van Hoof (Radio L1, ex-KRO) overgekomen en hij laat zich af en toe meeslepen door de heerlijke muziek van de Twins. Hij zingt dan uit volle borst mee. Bij de afsluiter zelfs beurtelings met Hustinx en van Bergen.
Hij is niet de enige gast. Voor de gelegenheid is de band uitgebreid met toetsenist Roel Spanjers, die ook vaak op de platen te horen is, afwisselend achter de toetsen, accordeon en zang. Gait Klein Kromhof blaast een aantal tracks mee op zijn mondharmonica. Jan Donkers is te gast als dominee en leest voor uit partituren, wat ‘There Is Something On My Mind’ tot een bijzondere uitvoering maakt.
Heel bijzonder is het moment dat de zoon van Dick Wagensveld letterlijk in de schoenen van zijn vader stapt en samen met de band ‘Hold On’ naar een moment van emotie trekt. Hustinx is zichtbaar aangedaan en blij tegelijk. Memorabele momenten in het optreden rijgen zich aan elkaar.
Ook zoon Nicky drumt na zo’n drie jaar afwezigheid weer eens een paar nummers mee. Hij moest wegens drukke werkzaamheden bij o.a. Marike Jager zijn drumstokken bij Shiner Twins overdragen aan Jody van Ooijen. Dat was een bewuste keuze van zowel vader als zoon.
De meeste liedjes worden natuurlijk gespeeld door de kern-Shiner Twins, waarbij Richard van Bergen en Jack Hustinx regelmatig heerlijk met elkaar duelleren. Afwisselend worden de teksten door van Bergen en Hustinx gezongen. In de samenzang ontstaat regelmatig de chemie. Een tweetal liedjes wordt door Roel Spanjers niet onverdienstelijk gezongen. Het zwaartepunt voor de vocalen ligt bij van Bergen, terwijl hij vakkundig zijn gitaar laat klinken, zoals we dat met z’n allen willen. Shiner Twins zet in een twee uur durende show een dampende pot rootsrock neer waar iedere liefhebber maar geen genoeg van kan krijgen. Het spelplezier is na een decennium nog lang niet uit deze mannen verdwenen. Laten we hopen dat ze nog lang van dit soort fantastische muziek mogen maken. Het is nu alweer rijkhalzend uitkijken naar een vierde album, al zal dat nog wel een tijdje gaan duren.
Misschien gaat er ooit nog een officiele live plaat komen. Tijdens het optreden worden in de pauze in ieder geval een aantal cd’s met opnames en dvd’s verloot. De gelukkigen hebben iets speciaals in handen waar de fans nog even op moeten wachten.

Meer foto’s staan hier.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.