(terug van weggeweest) Brian Webb “The Sum Of Our Histories” & @ Meneer Frits 15-10-2012


Brian Webb is voor velen een redelijk onbekende. Toch genoot hij zo’n vijf jaar geleden in kleine kring in Nederland wel enige bekendheid. Door ziekte geplaagd liet zijn lichaam hem de afgelopen jaren in de steek, waardoor muziekmaken en optreden naar de achtergrond werden verdreven. Beter worden en opkrabbelen vergde alle energie. Vanuit de kracht van het vechten keerde Webb vorig jaar reeds terug met zijn album “Strange Way To Grieve” en een jaar later mogen we in Nederland als een van de eersten genieten van zijn nieuwste album “The Sum Of Our Histories”. Tijdens een tournee door ons land beleven we de primeur.
Samen met Amy Correia verzorgde hij de afgelopen weken een aantal optredens, waar hij duidelijk maakt weer helemaal terug te zijn. Bij Meneer Frits in Eindhoven sluit hij het rondje af om de dag erop reeds terug te vliegen naar de VS. In het voorprogramma is het ook de eerste maal dat Amy Correia een solo-optreden geeft. In de set daarna staat ze aan de zijde van Brian Webb en laten ze samen horen hoe mooi het kan klinken in hun samenspel en samenzang. Tevens is die avond onze eigen BJ Baartmans van de partij om de gitaarklanken nog mooier in te kleuren.
Webb heeft in de jaren van beperking zich niet alleen toegelegd op het weer kunnen maken van muziek, maar ook op de techniek erachter. Hij maakt en repareert gitaarversterkers en creërt zo ook zijn eigen geluid. Naast akoestisch versterkte gitaar horen en zien we hem op banjo en een tot gitaar omgebouwd sigarendoosje, dat met vier snaren wonderwel fraai klinkt. Webb speelt er een soort elektrische gitaar en slide-gitaar op.
De liedje van Webb zijn fraai. We horen hem solo in bijvoorbeeld ‘Fear of Flying’ en van zijn nieuwe album:  ‘Come On – The Gathering’. Maar ook in de duozang met Correia is het fraai als we de albumopener ‘Down Home’ en het van Cohen geleende ‘Bird On A Wire’ horen zingen. De samenwerking tussen de twee is niet alleen op het podium, maar strekt zich ook uit naar de studio voor het album.
Webb laat ook de ruimte voor Correia om in zijn set te schitteren, terwijl hij zich terugtrekt op de achtergrond. Zowel live als op het glimmende schijfje is Webb een aanwinst voor de Americana-liefhebbers met een tikje rock-inslag. Op het album speelt Webb veel instrumenten zelf, terwijl hij zich smaakvol laat bijstaan door diverse gastmuzikanten.

Meer foto’s staan hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.