(gerijpt) Jimmy LaFave “Depending on the Distance”


In zijn twintigjarige carriere als ‘recording artist’ heeft Jimmy LaFave eigenlijk nog nooit een slecht album afgeleverd. Het lijkt erop dat hij zelfs als goede wijn langzaam aan het rijpen is. Dachten we een jaartje of vijf geleden met “Cimarron Manifesto” zijn topwerk in handen te hebben, dan moeten we nu constateren dat we met zijn nieuwste werk “Depending on the Distance” onze mening moeten bijstellen. LaFave kan het dus nòg beter!
Met zijn nieuwste studioabum verrast hij vriend en vijand (zo hij die heeft) met een uitmuntende klasse. Liedjes die passen als een warme jas. Ballads en uptempo composities die naadloos in elkaar grijpen, alsof ze altijd al bestaan hebben en als van nature zijn samengebracht op één album.
De vraag blijft natuurlijk of dit het definitieve meesterwerk van LaFave zal zijn, of dat we in de komende jaren de overtreffende trap kunnen verwachten. De tijd zal dat gaan leren.
Naast eigen composites herbergt “Depending on the Distance” ook een viertal songs van anderen, waaronder een drietal redelijk onbekende liedjes van Bob Dylan (zoals gewoonlijk kunnen we wel zeggen). Die trekt LaFave volledig naar zich toe en ze vallen daardoor niet op als liedjes van een ander. De dertien tracks vormen een dusdanige eenheid, dat deze vier liedjes omgeven worden door LaFave songs zoals alleen hij ze schrijft.
Tussen de meewerkende artiesten ontwaren we ook de naam Eliza Gilkyson, die haar stem onder andere in ‘Living in Your Light’ in de achtergrond laat klinken. Naast akoestische gitaar, strijkers en andere akoestische instrumenten horen we ook vaak de klanken van piano bespeeld door Radoslav Lorkovic, die ook van de partij was op “Cimarron Manifesto” en “Blue Nightfall”.
Met zijn huidige tournee in het vooruitzicht kunnen we alleen maar uitkijken naar optredens, waar hij met band al dit fraais live ten gehore zal brengen.
Op 31 oktober a.s. opent hij zijn Nederlandse tournee direct op een toplocatie: de kapel van Roepaen met een zevenkoppige band. In de dagen erna is hij op andere plaatsen nog een keer of vier te horen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s