(nog steeds geïnspireerd!) Robert Cray @ Paradiso 16-10-2012


Het is zo’n tweeëndertig jaar geleden dar Robert Cray met “Who’s Been Talkin'” debuteerde als recording artiest. Dit jaar kwam zijn meest recente album “Nothin’ But Love” uit en verraste hij het bluesminnende publiek met zijn vitale kracht en wonderschone liedjes.
Het concert in Paradiso, dat vooraf gegaan wordt door een korte maar krachtige set van The Motives, heeft vooral een hoog actueel gehalte als het gaat om de composities die Cray met zijn band speelt. Daarin is een prominente rol weggelegd voor Hammond speler Jim Pugh, die een bijzonder geluid toevoegt aan de blues van Robert Cray. Hij is ook van de partij op het nieuwste album van Cray.
Dat Robert Cray er nog enorm veel zin in heeft, bewijst hij als hij voor de zoveel-duizendste keer ‘Strong Pursuader’ inzet en dit – voor hem inmiddels afgezaagde – nummer een nieuw elan weet mee te geven en er een mooie solo in speelt. Cray is ook in de uitvoering van dit succesnummer de geïnspireerde performer, die we ook terugzien in zijn meest recente werk. De oudere nummers weet de meester zo opnieuw op de kaart te zetten en het voor hemzelf ook aantrekkelijk te houden om ze te spelen. In dit soort details herkennen we natuurlijk de echte artiest, de echte musicus.
Cray maakt zich er niet met een jantje- van-leiden af: hij speelt bijna twee uur. Met de prachtige ballad ‘I’m Done Cryin”’, afkomstig van het nieuwste album, sluit hij de serie toegiften en dus het concert af met een dieprakend nummer. Zijn geïnspireerde en fijngevoelige spel op de gitaar met soepele, overbekende, maar o zo heerlijke Cray- klanken, gekoppeld aan nog immer jong klinkende zang, drijft ons met ontzag de nacht in. Robert Cray heeft ons in zijn greep en laat de herinnering niet makkelijk uit ons hoofd glippen. De meester kan het nog steeds!
We kunnen thuis met een gerust hart blijven luisteren naar zijn album “Nothin’ But Love” en terugdenken aan deze avond.

Meer foto’s vind je hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.