(aangenaam kennis maken) Sunny “Check for Wolves”


Sunny Amoreena Hutson is de volledige naam van de Australische singer-songwriter die met “Check For The Wolves” debuteert met de artiestennaam Sunny. Ze bespeelt de toetsen, veelal piano naast het zingen. Tevens tekent ze voor het schrijven van het dozijn liedjes dat we terugvinden op dit schijfje.
De winterse hoes past bij het jaargetijde waarin ze het album uitbrengt en weerspiegelt de sfeer die wordt opgeroepen in de muziek: teder, soms verrassend, donker en toch licht. De foto’s zijn geschoten in België door Matthias Sanne. Terwijl het album gedeeltelijk is opgenomen in Los Angeles en Sydney. Het maakt dit tot een internationaal product.
De stembuigingen die in ‘East Coast’ te horen zijn, doen sterk denken aan geestverwante Vienna Teng. Al zal dat heel veel mensen niets zeggen. Muzikaal kent Sunny ook zeker verwantschap met de eerste albums van Teng.
Het theatrale ‘Carry On’ smaakt al snel naar meer. Maar dat krijgen we niet. Sunny is slim genoeg om niet toe te geven aan een voorspellend gevoel.
In ‘Lost’ zingt Sunny of ze in je huid wil kruipen, om het verlies duidelijk te maken waarover ze zingt. De hunkering komt op je af. Neemt bezit van je en laat je het lied voelen.
‘Simple Enough’ ademt de sfeer uit die we zouden kunnen bedenken bij het zien van de hoesfoto. Voorzichting met pianoklanken over het sneeuwtapijt, maar soms ook weldadig als de losse sneeuw om je in te wentelen. De geluiden van het bos dwarrelen door de noten heen, terwijl Sunny soms wat hees en hoog zingt, om andermaal helder en duidelijk, ondersteund met strijkers een statement te maken in een refrein.
Het verfijnde akoestische gitaargeluid in het slotnummer ‘Blossom Tree’ trekt het liedje richting Ierse muziek. Wat te denken van een vergelijking met Loreena McKennitt.
Sunny heeft met “Check for Wolves” een aangenaam album afgeleverd. Of het voldoende opvallend is om opgepakt te worden door een groot publiek, zal de tijd leren.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op (aangenaam kennis maken) Sunny “Check for Wolves”

  1. WilliamNL zegt:

    Mooi beschreven cd recensies van een leuk sfeer plaatje van deze onafhankelijke artiest uit Australie Thanks Joost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s