(logisch, perfect, vervolg) Gregory Page “Shine, Shine, Shine”


Wie ooit kennis gemaakt heeft met Gregory Page en zijn muziek zal niet verrast zijn bij het horen van “Shine, Shine, Shine”. Hooguit verrast vanwege de schoonheid en de immer hoge kwaliteit waarvan Page zich bedient. Niet over de stijl die helemaal niet van deze tijd is.
De muziek en ook zijn uitvoering komen zo uit de jaren twintig en dertig. Hij covert op dit album dan ook het uit 1923 stammende nummer van Irving Berlin ‘What’ll I Do’, dat helemaal niet opvalt tussen de eigen composities van Page.
Op “Shine, Shine, Shine” horen we naast de basisband van Page met bas, drum en piano, een strijkers- en blazersorkest onder de naam The Brad Steinwehe Jazz Orchestra. Plus nog een drietal solisten. Richard McGuane op altsax en klarinet, Gilbert Castellanos op trompet en Kate Hatmaker op viool.
De lijst met muzikanten is groot maar nergens klinkt het als een overdaad. Page weet met zijn muzikaal adviseur Mr. Lou Curtiss steeds de maat te houden die past bij de zwierige muziek, die ingehouden klinkt en de zoetgevooisdheid van Gregory Page prachtig ondersteunt. Page is echt een heer in de huidige muziek, die je eigenlijk niet zou mogen missen, als hij bij je in de buurt speelt. Hij zal je naar huis laten gaan met een brede grijns op je gezicht. Tenzij je natuurlijk helemaal niet houdt van dit soort muziek.
De elf liedjes van dit nieuwste album kennen geen enkel zwak moment. Maar dat zijn we van Page al wel gewend. Toch is iets anders aan “Shine, Shine, Shine” en dat is het timbre van de zang van Gregory Page zelf. De opnametechniek is iets veranderd, waardoor hij zachter en warmer klinkt dan op zijn eerdere albums. Het past uitstekend bij de sound maar het is toch even wennen. En het valt niet eens meteen op.
In december volgt er weer een tournee door Nederland, waarbij hij diverse mooie zalen zal aandoen. Hij start in Paradiso, Amsterdam en sluit af op 16 december in de Roepaen te Ottersum.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.