(eredivisie) Bart de Win “Easy To See”


Bart de Win behoort tot de eredivisiemuzikanten die je regelmatig ziet opduiken bij artiesten uit het Americana-circuit, maar is ook een graag geziene toetsenist bij muzikanten als het Ian Matthews collectief Matthews’ Southern Comfort.
Net als BJ Baartmans overigens die ook op dit album “Easy To See” meespeelt, terwijl hij ook verantwoordelijk is voor de mix, productie en studiofaciliteiten.
De Win’s stem zou ook makkelijk het crooners repertoire aankunnen. Dat zou hem achter de piano niet eens misstaan. Maar het muzikale hart van de Win ligt toch echt bij de Americana. Al doet hij, wellicht onbewust, een poging om beide stijlen te verbinden in de albumafsluiter ‘Riversong’. Een combinatie die wonderwel smakelijk uitvalt.
Dat de Win vocaal veel in huis heeft bewijst hij bijvoorbeeld in de fraaie ballad ‘Dear Memory’, waarin hij ook de hogere regionen weet te bereiken. Het titelnummer ‘Easy To See’ is een fraai duet dat hij met zijn partner Arianne de Knegt schreef en zingt. De stemmen kleuren fijn bij elkaar.
‘Gone’ is een liedje dat je makkelijk uit je concentratie haalt als je het album als arbiedsvitamine zit te luisteren. De schoonheid van de compositie en uitvoering vraagt gewoonweg je aandacht.
Dit derde album van Bart de Win is een fraai vervolg dat hopelijk meer aandacht weet te trekken. Aan de kwaliteit kan het niet liggen.
Het album straalt een open, rustige en aangename sfeer uit. Baartmans is erin geslaagd om voldoende lucht in de productie te stoppen. De opnames vonden deels in Boxmeer plaats en deels in Texas, Austin, Chicago, London en Utrecht waar bevriende artiesten partijen inspeelden. Zo horen we Walt Wilkins en zijn band, Jimmy Davis, Allison Russel en JT Nero, Gilad Atzmoon en Joost van Es naast bandleden van Simple Life, de eigen band van de Win.
Rinus Raaijmakers, Harry Hendriks, Arthur Lijten, BJ Baartmans, Arianne de Knegt en Birgit Wijdemans vormen de ruggegraat van de eigen band van Bart de Win. De Win speelt uiteraard zelf  de toetsen, zingt en heeft een goede hand van songschrijven. “Easy To See” is een Americana-album dat iedere liefhebber van het genre in Nederland ten minste zou moeten luisteren, maar eigenlijk ook zou moeten hebben.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s