(koerswijziging) Signe Tollefsen & Mindpark @ Meneer Frits Eindhoven 3-12-2012


SigneTollefsen_HayesAan de vooravond van een – tijdens het concert – aangekondigde koerswijziging geeft Signe Tollefsen met de band Mindpark een geslaagd concert in café Meneer Frits te Eindhoven. Tollefsen, die met haar laatste album “Hayes” uit 2011 veel lof mocht ontvangen, heeft de band Mindpark uitgenodigd om haar op de – naar nu blijkt – laatste tournee onder de naam Signe Tollefsen te begeleiden. Mindpark is de band van Ralph Timmermans die twee albums aan de zijde stond van Tollefsen als belangrijkste muzikant, co-writer en tevens producer/opnametechnicus.
Timmermans is bedreven in het zeer beheerst spelen van de elektrische gitaar. Ook zijn band weet met twee gitaristen (en daarnaast ook Tollefsen op gitaar), bassist en drummer een beheerst geluid neer te zetten dat natuurlijk ook in de uithalen kan rocken. Maar dat laatste is gezien de bezetting geen verrassing. De beheerstheid en de fraaiheid van het geluid-spectrum geven een fraaie kleur aan de uitvoeringen van de liedjes van Tollefsen.
Signe Tollefsen zelf blinkt uit in haar zang die ook in de hoge regionen hard en zuiver is.
Het goed gevulde café geniet in twee afgemeten sets van prima uitvoeringen van liedjes van de twee albums die Tollefsen sinds 2009 uitbracht.
Sommige liedjes verdienen een extra vermelding, zoals een zinderende uitvoering van ‘Make Me A (Wo)Man)’ dat bol staat van sexuele spanning.
Het heel klein gehouden ‘Homecoming’ klinkt als een pauze in de set maar ademt het gevoel van thuis perfect uit.
Speciaal voor haar moeder speelde ze de Portishead cover ‘Give Me A Reason To Love You’. Bijna in een onherkenbare uitvoering.
Voor de inzet van het laatste nummer kondigt Tollefsen aan dat dit de laatste tournee is onder haar naam. In 2013 gaat ze verder onder de naam Ziggy Zagger. De muziek groeide naar een andere sound toe, dus was een andere naam nodig. Aldus Tollefsen. Ze maakt ons in ieder geval nieuwsgierig. Het lijkt erop dat de zaal even moet bijkomen van deze onthulling.
Met een fraaie uitvoering van ‘Dirty Diana’ (cover van het Michael Jackson nummer) sluiten Tollefsen en Mindpark een prachtige show stijlvol af. Terwijl de band het publiek dankt en buigt sterft het applaus weg als ze het podium verlaten. Een toegift wordt daardoor helaas vermeden.

Meer foto’s staan hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.