(nu opvallend?) Johnny Society “Free Society”


Johnny Society is een bandje waar we aan deze kant van de grote plas nog niet veel van gehoord hebben. Toch bestaan ze al een tijdje en is “Free Society” het zesde album van de band. Nu hun muziek ook gebruikt is in een film “The Power of Few” zou het wel eens kunnen zijn dat ze wel gaan doorbreken. Aan de kwaliteit van de muziek kan het haast niet liggen. Alle vorige albums kunnen terugkijken op uitstekende kritieken.JohnnySociety_free_society
Toch duurde het zeven jaar voordat de band met een opvolger is gekomen van het voorlaatste album “Coming to Get You”. Gelukkig heeft “Free Society” nu het licht mogen zien.
De muziek van de band heeft een rock- en zelfs een new wave-karakter. We horen invloeden van Madness voorbij komen maar ook Led Zeppelin ligt op de loer in ‘They Bring Mail to Me On Sunday’. Dat nummer klinkt als een dramatische episode van een film of iets dergelijks. Geen wonder dat Kenny Siegel om een bijdrage gevraagd werd voor een soundtrack bijdrage. Dat gaat dus alle kanten uit.
Songschrijver en zanger Kenny Siegel heeft een lekkere hand van schrijven van powervolle rocknummers. Met stevige gitaarriffs weet hij de liefhebbers van powerpop/rock snel om zijn vinger te winden. Een lekker moppie gitaarwerk is dan ook troef bij veel van zijn composities.’Well Well Well’ bewijst dat Siegel ook ballads in zijn vingers heeft met sixties orgelklanken en innemende zangpartij terwijl de gitaar schitterend jankt. Een rockballad zoals dat hoort.
Ook voor een rockend liedje met meezinggehalte is voor Siegel geen brug te ver, gezien ‘Up The Stars’. Een single-kandidaat kiezen van dit album is nog een hachelijk klusje omdat er keuze voldoende is van in het gehoor liggende liedjes.
Zou het misschien het titelnummer kunnen zijn met zijn fraaie belletjes en herhalende loopjes die rondjes draaien? Laten we gewoon maar het hele album consumeren. Johnny Society kan  wel eens gaan doorbreken met dit album. Het maakt me nieuwsgierig naar wat ze hiervoor allemaal voor moois gemaakt hebben.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.