(fantastisch) Jodymoon @ Meneer Frits Eindhoven 21-1-2013


Jodymoon live is eigenlijk altijd een feestje! Zo ook tijdens het optreden bij Meneer Frits in Eindhoven op maandag 21 januari j.l. Digna Janssen en Johan Smeets worden voor deze gelegenheid bijgestaan door Wim Spapen op viool en Marie-José Didderen op cello. Dat geeft een prachtige inkleuring van de verfijnde liedjes die het duo samen schrijft.
Digna tekent voor de teksten, meestal met een dubbele bodem, en Johan schrijft er doorgaans de melodie bij. Prima combi kunnen we met zekerheid vaststellen na het beluisteren van het oeuvre, dat inmiddels uit vier albums bestaat. Het nieuwste album “The Life You Never Planned On” kwam vorig jaar uit en mag zich inmiddels wentelen in vele goede reacties.
In twee sets zet Jodymoon deze avond in Eindhoven een fantastische set neer. Zo af en zo fraai dat het publiek enigszins beduusd na de tweede set – als ze gezegd hebben het laatste nummer gespeeld te hebben – ophoudt te klappen, terwijl terwijl iedereen enigszins verbaasd lijkt te wachten op een toegift. En die krijgen ze ook terwijl Johan ook zegt dat ze gewend zijn om een toegift te spelen, wat gelach en alsnog applaus oproept.
Indrukwekkend is het nummer ‘Who Are You Now’ dat over de vroegoverleden vader van Digna gaat. Je merkt dat na de introductie van Digna zelf een sfeer van extra oplettendheid zich meester maakt van het publiek.
Bewondering is een andere emotie die zich voordoet als Digna geheel zonder begeleiding inzet en zo de jazz-kant van Jodymoon stevig aanzet. Jodymoon zit altijd op het scheidsvlak van pop, folk, country en jazz. Een heel fijne combinatie. Soms spelen ze als duo waarbij Johan akoestische gitaar speelt, drum/percussie bedient en zingt naast Digna die toetsen speelt en zingt. Soms als trio met cello van Marie-José en wij boften in Eindhoven met viool erbij.
Jodymoon is altijd onderhoudend en fantastisch met een indringende show die respect afdwingt. Ook de CD-verkoop en meet-and-greet verloopt lekker druk. Wat zijn we toch rijk met zo’n groep in ons midden!

Meer foto’s staan hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.