(lekkernij) Rover “Rover”


Rover is een van de artiesten die we net wel en net niet gezien en gehoord hebben tijden EuroSonic. We stonden in de deuropening van de Coffee Company maar mochten van de beveiliging niet meer naar binnen terwijl deze Fransman een setje speelde op het podium. Flarden van het geluid kwamen gelukkig wel naar buiten waardoor de belangstelling alleenRover_Rover maar onderstreept werd. Dus dan maar een CD-tje scoren om de honger te stillen. Daarbij bof ik ook nog eens om een editie tegen te komen met vijf extra nummers omdat het album in Frankrijk de sticker ‘de openbaring van indie pop 2012’ heeft mogen krijgen. De respectabele lengte van vijfenzestig minuten verveelt geen enkele seconde.
Geen verkeerde keuze blijkt nu. Het album is een heerlijke lekkernij van internationale allure waarbij de afkomst uit Frankrijk niet in de weg zit.
Rover is het alter ego van Timothée Regnier. Hij is ook de schrijver en uitvoerende van alle liedjes op het debuut dat zijn artiestennaam draagt.
‘Aqualast’ is het liedje waarmee “Rover” start en het is ook direct de vaandeldrager van het album in de vorm van een single. Voorzover we natuurlijk in deze tijd nog spreken van een single. Het is vaker het liedje dat naar voren geschoven wordt als nummer voor de radiostations.
De sound van Rover roept namen op als David Bowie, Radiohead en nog veel meer waardoor Rover bewijst een eigen geluid te hebben. Luister in het geval van de Radiohead-vergelijking maar eens naar ‘Silver’ en niemand kan er nog omheen.
‘Lou’ is de nieuwste single van het het album dat vorig jaar al in Frankrijk verscheen maar dit jaar de vleugels met dit fraaie midtempo liedje uitslaat naar de rest van Europa. Voor wie Rover heeft gezien op EuroSonic is dit album een waardig souvenir. Wie hem niet heeft gehoord zal door bovenstaand artikel wellicht aangetrokken worden. In dat laatste geval is de boodschap helder: ga luisteren en geniet!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.