(oude vos, nieuwe streken?) Mighty Sam McClain “Too Much Jesus (Not Enough Whiskey)”


Mighty Sam McClain was in de jaren zestig actief onder de naam Mighty Sam. Van zijn vroege werk is een prachtige verzamelaar beschikbaar onder de titel “Papa True Love (The Amy Sessions)” met werk uit het midden van de jaren zestig.MightySamMcClain_TooMuchJesus
Met dit nieuwste album “Too Much Jesus (Not Enough Whiskey)” voegt Mighty Sam McClain een fraai werk aan zijn lange discografie toe. Velen zullen McClain niet kennen en dan is dit werk wellicht een eerste kennismaking met deze soul/blues/retro-soul artiest. Maar het is nooit te laat om deze tijdgenoot van o.a. Otis Redding te leren kennen. Zeker als het werk ook nog eens van een goede kwaliteit is!
McClain wordt dit jaar zeventig en viert dat met het verschijnen van dit nieuwste album. Hopelijk levert hem dat ook nieuwe fans en dito bekendheid op.
Het nieuwste album van McClain straalt een enorme rust uit. De soul/blues die McClain en de zijnen spelen zijn van een zeer doorwrocht karakter. De uitvoering is volwassen en voelt naar enorm vakmanschap. De spaarzaam toegevoegde achtergrondzang van Concetta is als druppels water tijdens een hete zomerdag.
De achtkoppige band staat in dienst van de zang van Mighty Sam McClain. Het album ademt een zeldzame sfeer uit die af toe doet denken aan John Lee Hooker maar ook aan oude soulveteranen die een paar jaar geleden nog comeback albums maakten als Bobby Hebb en Bobby Purify.
McClain schreef alle composities op de Allen Toussaint cover ‘Real Thing’ samen met zijn rechterhand en multi-instrumentalist Pat Herlehy in de beste soul/blues traditie. Er zijn geen liedjes aan te wijzen waar buiten de sfeer van behaaglijkheid gemusiceerd wordt. McClain heeft met dit album een warm en vooral hoogwaardig comeback (?) album neergezet. Laten we eens van hem gaan genieten. Misschien komt hij wel naar Nederland.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.