(bewondering) iET “The Kitchen Recordings 2”


Terwijl iET werkt aan haar debuutalbum “So Unreal” dat ergens in 2013 zal gaan verschijnen zijn de liefhebbers opnieuw verblijd met een voorafje. En wat voor een! “The iET_TheKitchenRecordings2Kitchen Recordings 2″ is meer een volwaardig album dan een EP’tje voordat het debuut gaat verschijnen.
Met producer Russell Elevado, bekend van d’Angelo, The Roots, Erykah Badu, Alicia Keys en Roy Hargrove werkt iET al een tijdje aan het inmiddels langverwachte debuut. Om het wachten te vergemakkelijken kunnen we nu genieten van het tweede stuk huisvlijt.
Was de eerste EP met zes nummers voor iET en af en toe Budy erbij, met dit tweede werk hebben we meer te maken met een echte bezetting en een volwaardig album met veertien composities.
Op “The Kitchen Recordings 2” zijn tal van gasten van de partij die iET vergezellen in haar zang. Zo horen we Stevie Ann, Janne Schra, Esperanzah (pink Oculus), Mary Davis Jr., Shirma Rouse, Szjerdene, Lilian Hak en Elle naast iET zelf natuurlijk. iET speelt gitaar, trompet, bas en hier daar wat handengeklap.iET@Sounds_20130217
De muziek van iET beweegt zich ergens in het niemandsland van singer-songwriter, jazz en soul. Dat wil niet zeggen dat het niet als een geheel klinkt. iET weet deze muziekstijlen tot een smaakvolle cocktail te maken en daar haar eigen draai aan te geven. Daardoor is het album niet in één hokje te plaatsen en roept juist daardoor misschien wel bewondering af.
Compositorisch heeft iET de touwtjes stevig in handen en weet song na song iets moois uit de pen te toveren. Het album doet je al snel ademloos luisteren naar alle kleine geluidjes die langskomen. De soms bezwerende klanken als in ‘Fading’ grijpen je soms bij je nekvel om vooral op te letten wat er nu weer gebeurt. De praatzang van Esperanzah (Pink Oculus) met de achtergrondzang van iET komt zowel bedreigend over als lieflijk. Een tegenstrijdigheid die in spanning voelbaar is.
iET brengt met “The Kitchen Recordings 2” een stuk huisvlijt onder onze aandacht dat kwalitatief geen seconde onderdoet voor een studio-opname. Aan niets is te horen dat het hier om een voorafje gaat. Het is een volwassen plaat met een indrukwekkende gastenlijst en een muzikale beleving die uitnodigt om vaak te herhalen. De fijne liedjes van deze zangeres zijn een prima mengeling van zachte jazz, soul en vooral singer-songwriter muziek. De zoetgevooisdheid van iET en haar gasten geeft vaak een laidback gevoel waarbij je af en toe even wordt wakker geschud om bij de les te blijven. Top plaatje! Ik zie uit naar het echte debuut.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.