(intiem) Margriet Sjoerdsma @ Huiskamerconcert Middelburg 23-2-2013


Dichter kan je een artiest niet op de huid zitten dan tijdens een optreden bij een huisconcert. In een mooi verbouwd arbeidershuisje in de historische binnenstad van Middelburg speelt Margriet Sjoerdsma samen met gitarist Arie Storm een intiem huiskamerconcert.
Het gehoor bestaat uit zo’n zestien liefhebbers en over het algemeen bekenden van de host. De host stelt zijn of haar huiskamer ter beschikking voor het concert en zorgt voor een hapje en drankje uit pure gastvrijheid. De entree-gelden gaan voornamelijk naar de artiest van de avond.
Sjoerdsma debuteert in 2005 na een jazz-conservatoriumopleiding met een jazz-album en is met haar twee albums die daarna verschenen langzaam maar zeker opgeschoven richting de popmuziek. Momenteel bereidt ze een show voor die in 2014 langs de theaters zal trekken, waarin liedjes van Eva Cassidy te horen zullen zijn en de broer van Eva op viool zal meespelen. Ook tijdens het optreden in de huiskamer horen we een aantal liedjes die ook ook door Eva Cassidy gecoverd werden. Zo horen we als afsluiter van de avond het voor velen bekende door Sting geschreven lied ‘Fields of Gold‘ als meest bekende nummer uit het oeuvre van Cassidy, maar ook het door Paul Anka geschreven ‘It Doesn’t Matter Anymore‘ wordt door Sjoerdsma vertolkt. Vooral met ‘Fields of Gold’ weet Sjoerdsma heel dicht bij Cassidy te komen om haar te doen herleven.
In de intieme setting waarbij Storm de meeste liedjes begeleidt op gitaar en Sjoerdsma zichzelf soms op de elektrische piano begeleidt is er ook ruimte voor haar toekomstige vierde album. Het door Feist tot een hit gezongen lied van Ron Sexsmith ‘Secret Heart‘ verdient een extra vermelding vanwege de geweldige uitvoering die Sjoerdsma neerzet.
Na een wat zenuwachtig begin weet Sjoerdsma als het ijs eenmaal gebroken is een overtuigende show neer te zetten waarin ze haar bredere oriëntatie tentoonspreidt. Haar talent ligt bij de jazz maar voornamelijk de soepele vertolking van popliedjes spreekt deze avond tot de verbeelding. Als pop vermengd wordt met jazz is een vergelijking met Janne Schra makkelijk te maken. Met soms hoge en krachtige uithalen weet Sjoerdsma ook zonder versterking de huiskamer te vullen en de begeleiding met gemak te overstemmen.
Tijdens een van de songs ‘Wade in the Water’ weet Sjoerdsma het publiek mee te laten zingen en ontstaat er een speciaal moment in de huiskamer.
Met twee sets die het totale optreden op bijna anderhalf uur brengen mag teruggekeken worden op een muzikaal en gastvrij een uitstekende avond, waarbij ook een praatje met de artiest tot de mogelijkheden behoort. Sjoerdsma biedt uiteraard haar oeuvre te koop aan, geeft uitleg en signeert voor wie dat wenst.

Meer foto’s staan hier.
De links in het stukje hierboven zijn naar meer filmpjes van het optreden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.