(reikhalzend naar uitgekeken) Bastille “Bad Blood”


Op EuroSonic maakte Bastille al indruk met hun in-store optreden bij PlatoSonic. Het is dan lang wachten op een album als bekend is dat dat  begin maart gaat verschijnen. Het wachten op “Bad Blood” is nu in ieder geval beloond.Bastille_BadBlood
De hoes van het album ziet eruit als van een film-soundtrack. Gelukkig is de inhoud waar we zo halsreikend naar uitkeken!
Natuurlijk vinden we op het album de huidige single terug ‘Pompeii’ die inmiddels ook door 3FM is opgepakt. Maar ook de vorige twee singles ‘Flaws’ en het nog altijd wonderschonen nummer ‘Laura Palmer’. De troeven van Bastille zijn de stem en voordracht van zanger Dan Smith maar vooral de smaakrijke composities met soms lekker tegendraadse ritmes. Smith is overigens verantwoordelijk voor alle composities op dit debuut.
De reeds genoemde stem van Smith is hoog en hij gebruikt hem met stevige uithalen die de muziek van Bastille voortstuwen. Waren we tijdens het minioptreden bij PlatoSonic getuige van het soms vierhandig bespelen van de toetsen en het bodybeat drummen, op dit debuut “Bad Blood” worden de registers in de begeleiding wat verder opengetrokken. Iets dat natuurlijk weldadig aanvoelt maar soms ook een beetje overbodig. De liedjes van Bastille zijn van zulke hoge kwaliteit dat ze een uitgebreide instrumentale begeleiding niet eens nodig hebben. Het ritme, de basis melodie op de toetsen, akoestische gitaar, hand- en bodybeat geluiden die de zang begeleiden zijn eigenlijk al voldoende. Maar laat ik vooral niet klagen. “Bad Blood” is gewoon een heerlijke plaat die je met gemak meerdere keren achter elkaar kan draaien zonder dat er een moment van verzadiging lijkt op te treden.
De opnames vonden plaats in de beroemde Abbey Road Studios om niets aan het toeval over te laten. Volgens mij gaan we dit jaar nog veel van dit bandje horen en zullen we ze op festivals zien opduiken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.