(anders dan anders) Piepschuim “(zijn)” @ Roepaen Ottersum 16-3-2013


Piepschuim toert als trio al wat langer langs de theaters met een liedjes/sketches-programma en is daar redelijk succesvol mee. Tijd om ook wat anders te doen dachten de drie herePiepschuim_(zijn)n en ze maakten met elkaar een pop-album onder de titel “(zijn)”. Minder om te lachen en meer om te luisteren.
Om dat album te presenteren aan een nieuw publiek kozen ze voor het podium Roepaen in Ottersum. Een fijne avond met gezelligheid en een prima sfeer in de Nightclub is het toneel voor de doop van dit alleraardigste Nederlandstalige pop-album.
Dat de heren kunnen zingen en een instrument kunnen bespelen staat als een paal boven water. De ontspannen manier waarop Jacco, Robbert en Cor op het podium staan  straalt vakmanschap en ervaring uit. Zenuwen zijn uiterlijk dan ook ver te zoeken.
Voorman Cor Burger belooft regelmatig uitleg te geven bij de liedjes en doet dat natuurlijk ook. Gelukkig zijn het toch de liedjes die de boventoon voeren. Het fraaie ‘Noach’ zal later nog begeleid worden door een boekje met tekeningen. De heren zijn van alle markten thuis.
Het drieluik ‘December1’, ‘December2’ en ‘December3’ wordt in zijn lugubere omvang in zijn geheel gespeeld. Een liedje met een dode vriend als onderwerp. Maar de heren zingen nu eenmaal geen liedjes voor tere zieltjes.
Wat te denken van het liedje dat gaat over een onuitstaanbaar persoon die je alles wat lelijk is zou  wensen en je ineens na tien jaar tegen het lijf loopt en dan te horen krijgt dat deze persoon het niet meer lang zal maken. Tja dan is al dat lelijks, als met een zak met stenen op de rug de rivier in gooien, ineens niet meer nodig. Het gaat dan vanzelf.
De grootste lachers krijgen de heren van Piepschuim op de hand met de toegift dat een vrouwonvriendelijk liedje is uit de theatershow. Een liedje over vrouwen in een veel te ‘Strakke broek’, waardoor  altijd de lippen zichtbaar zijn. Met een vijf kwartier vermaak weten de heren nog een tijdje na te blijven praten met het publiek. De show eindigt daarmee vroeg maar in een gezellig samenzijn waarbij het album gretig aftrek vindt.

Meer foto’s staan hier.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.