(geslaagde samenwerking) Birds of Chicago “Birds of Chicago” + @ Meneer Frits Eindhoven 25-3-2013


Iedereen die Po’Girl volgt en de band een paar jaar geleden zag optreden maakte ook kennis met JT Nero die hen tijdens optredens vergezelde. Ik denk daarbij terug aan het BirdsOfChicago_BirdsOfChicagooptreden in Amsterdam waarbij ook Bart de Win op toetsen van de partij was.
Niet veel later werd de verhouding tussen Allison Russell en JT Nero duidelijk. Inmiddels delen zij hun leven en zijn ze muzikaal een heel fraaie aanvulling op elkaars talent. De stemmen kleuren ook nog eens heel mooi bij elkaar.
Eind vorig jaar verscheen het eerste titelloze album van de samenwerking. Opgenomen met tal van vrienden/artiesten. Zo werkte Bart de Win mee die ook in Eindhoven het podium met ze deelt. Veel van de songs van het album passeren ook vanavond de revue. De compositorische talenten hebben zich al eerder bewezen. En hier lijkt één en één ook vaak drie te zijn. Liedjes als ‘Galaxy Ballroom’, ‘Trampoline’ en ‘Flying Dreams’ zijn stuk voor stuk fraaie werkstukjes. Ook het naar aanleiding van de ontmoeting met haar natuurlijke vader nog niet zo lang geleden door Russell geschreven ‘Sans Souci’ is van een wonderlijke schoonheid, die met uitleg alleen maar meer straalt. Live wordt er tevens geput uit de albums die JT Nero maakte en een enkel nummer uit het oeuvre van Po’Girl.
Er is zelfs plaats voor een aantal nieuwe liedjes zoals ‘Sparrow’ en een song die nog niet eens een titel draagt. Ze passen in ieder geval prima in het plaatje van deze getalenteerde muzikanten. Of Russell nu de banjo, de klarinet of de gitaar bespeelt. Het is allemaal even goed. De toetsen van de Win zitten soms op de vleugel, soms op het orgel of op de accordeon. Het is altijd een mooie aanvulling in de begeleiding. We boffen in Eindhoven dat hij deze avond meespeelt. Dat is niet bij alle optredens van de tournee het geval.
De band die deze avond tevens bestaat uit talent Peter Mulvey weet een groot enthousiasme uit te stralen dat aanstekelijk werkt. Het publiek geniet met volle teugen. Onderbroken door een korte pauze wordt bijna twee uur uitstekend gemusiceerd terwijl dat geen moment verveelt of er verzadiging lijkt op te treden. Als JT bij de toegift grapt dat ze na een korte pauze opnieuw een set zullen spelen van twee uur is er niemand in de zaal die dat als overdone ervaart.

Meer foto’s staan hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.