(Familie album) The McEuen Sessions “For All The Good”


Het moet toch heerlijk zijn om na vele jaren succesvol te zijn in de muziek samen met je zonen een album te maken. De familienaam is dan natuurlijk het makkelijkste om als TheMcEuenSessions_ForAllTheGoodbandnaam te hanteren. John McEuen is de gelukkige vader die na vele jaren actief was in de Nitty Gritty Dirt Band en daarmee aanzien verwierf in de folk muziek. De band heeft vooral aanzien verworven met de inmiddels tot trilogie uitgegroeide ‘Will The Circle Be Unbroken’. In 1972 startte dat met deel één en het laatste deel zag zo’n dertig jaar later het licht. Niet dat de band daarnaast niets fraais heeft opgeleverd maar dit is toch wel het standaardwerk. John McEuen speelt banjo in de band maar we horen hem ook op dobro, akoestische gitaar en mandoline. Hetzelfde palet gebruikt hij ook op de McEuen Sessions plaat ‘For All The Good’. Zijn zonen Jonathan en Nathan treden met gemak in de voetsporen van hun vader, maar Jonathan bespeelt ook af en toe de piano.
De composities op het album zijn van ieders hand en van gezamenlijke handen maar soms ook van andere zoals ‘Leader of the Band’ van Dan Fogelberg. ‘Only You Know and I Know’ is van Dave Mason die zelfs meespeelt op het album.
Laat je niet op het verkeerde been zetten als in ‘Old Shep’ een vrouwenstem lijkt op te duiken. Het is het kinderstemmetje van Jonathan zoals hij zong in 1980 dat nu gebruikt is om te mixen met zijn eigen volwassen stem. Klinkt fraai en een leuk moment uit het familie-archief.
Het album zit verpakt in een goed uitgevoerd hardcover digipack met een fijne uitleg over de totstandkoming en foto’s van de sessies alsmede foto’s uit het verleden van de familie.
Dat de heren een goede neus hebben voor mooie composities is helder. Het smeedt het album tot een fraai geheel. Hopelijk blijft het niet bij deze ene keer maar krijgt The McEuen Sessions nog een vervolg.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.