(Folk huiswerk) Thomas Hine “Forgive My Future”


Thomas Hine brengt met zijn nieuwste album “Forgive My Future” een album dat hij bijna in zijn geheel zelf volspeelde. Alleen op ‘Conquistadores’ horen we zijn vrouw Sadie Hine meezingen en op de track ‘Ploughman’ horen we collega I’m Kingfischer zijn stem toevoegen.
En laat nu niet de indruk ontstaan dat we hier te maken hebben met een zanger met gitaar ThomasHine_ForgiveMyFuturedie alleen zijn hart laat spreken. Hine is een echte multi-instrumentalist die het album een warm en volwassen geluid geeft door zelf akoestische gitaar, bas, drum, harmonium, klokken, percussie, mondharmonica, mandoline en elektrische gitaar te spelen.
Het is alweer het vierde album van Hine in vijf jaar en de opvolger van het in 2011 verschenen en goed ontvangen “Into The Bottomlands” dat volgens hetzelfde recept werd gemaakt.
Hine maakt zijn muziek binnen het idioom van de folk en slaagt erin om liedjes te schrijven die binnen het genre voldoende afwisseling herbergen. Aan niets is te horen dat hier puur gewerkt is met overdubs in de studio. Het lijkt een bandinteractie wat me natuurlijk direct benieuwd maakt naar een live-uitvoering van deze liedjes.
De stem van Hine is beheerst en af toe breekbaar wat hem tevens sympathie doet afdwingen bij de luisteraar. De liedjes verhalen voornamelijk over de bergen, liefde en identiteit en vooral het gebrek daaraan of verlies daarvan. Een enkele keer wordt de historie ingedoken zoals over het stadje ‘Owen’ in de Colorado waar Hine geboren is, leeft en nu werkt nu. Hier gaat hij de negentiende eeuwse historie in. Maar bovenal ademt het album een persoonlijke sfeer van beleving. We krijgen als luisteraar een kijkje in de leefwereld van deze muzikant.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.