(dubbel goed & beter) Tangarine + Bart de Win & Simple Life @ Meneer Frits 20-5-2013


Door drukte is deze recensie wat later dan jullie gewend zijn. Maar voor optredens die de moeite meer dan waard zijn is het nooit te laat om erover te verhalen!
Het valt niet mee om bij het optreden van Tangarine niet te denken aan de gloriedagen van The Everly Brothers. De broers uit Assen lijken in de verste verte niet op de broers uit de jaren zestig maar de muziek heeft daar duidelijk wel de wortels. De smalle gestaltes van Sander en Arnout Brinks zijn de laatste tijd behoorlijk in het nieuws sinds ze bij DWDD geweest zijn en Tim Knol ze op sleeptouw genomen heeft. Met hun nieuwste album ‘Seek & Sigh’ gooien de heren voor het eerst in hun carrière hoge ogen. Het optreden bij Meneer Frits toont onomstotelijk aan dat de Brinks live hun mannetje staan. Gelardeerd met gortdroge humor weten ze het publiek prima te vermaken en op te warmen voor de hoofdschotel van de avond.
De uit Nuenen afkomstige Bart de Win speelt met zijn band The Simple Life bijna een thuiswedstrijd. Als bijna vaste bezoeker van de concerten van Ad van Meurs presenteert is hij nu zelf met zijn band aan de beurt om zijn nieuwste album ‘Easy to See’ te promoten en dat met zijn voltallige band. Vooraf lijkt dit al een droom-optreden te gaan worden.
De Win bouwt het optreden op door ook zijn band op het podium te laten groeien tot de volledige band van zes personen het podium vult. Samen met Arianne Knegt zingt hij het titelnummer van het jongste album. Uiteraard is er aandacht voor de nieuwe single van het album dat voor de gelegenheid ook op een cd’tje wordt uitgedeeld. Het nummer “Next Time” is dan ook een stevig feestje. Lekker uptempo en een stevige drive. Benieuwd of het zal worden opgepikt door de radio. Een van de hoogtepunten, zo niet hét hoogtepunt, is het soulvolle “You Really See Me” waarbij de Win een uitstekende en hoogdravende voorzet geeft aan zangeres Birgit Wijdemans die laat horen hoeveel soul zij in haar stem heeft.
De bloemlezing van liedjes die gespeeld wordt bevat voornamelijk songs van het nieuwe album. Zo horen we ook de vorige single van het album “Stepping Through”. Ook het liedje dat eigenlijk over liedjes zelf gaat “Songs” ontbreekt niet en geeft ons een beetje inzicht in waar liedjes over kunnen gaan.
De afwisseling is fijn en lekker en zorgt voor de broodnodige ingrediënten om een smakelijke performance te geven. Er is geen moment dat het publiek zich niet vermaakt zou voelen en zou wegglippen van de concentratie. De Win sleept ons als het ware mee in zijn muzikale avontuur.
Bart de Win & The Simple Life zijn als band uitstekend op elkaar ingespeeld. Het spelplezier dendert dan ook van het podium bij Meneer Frits. Alleen BJ Baartmans ontbreekt als vast bandlid. Maar gastviolist Alex Akela speelt een fijn stukje mee. De tijd vliegt en voor we het weten zijn we dan alweer aangekomen bij de toegift die bestaat uit een lied dat geheel zonder versterking gezongen wordt. “Do I Need” kent alleen een kort intermezzo met De Win op Melodion en is verder geheel a capella. Een waardig slot aan een dampend optreden.
Meer foto’s van Tangarine staan hier.
Meer foto’s van Bart de Win & The Simple Life staan hier.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.