(onderkruiper naar de top!) Garrett Lebeau “Rise in the Grind”


Als er één plaat is die ik de laatste weken/maanden steeds terugpak en die dus onderhuids langzaam een klassieker aan het worden is, dan is het het album van Garrett Lebeau wel. Wat een fantastische plaat en je vergeet het bijna aan de rest van de wereld te vertellen.
Natuurlijk moet ik hier niet vergeten om Maarten van Sounds in Tilburg te bedanken voor het aanraden van dit kleinood. Hij heeft altijd een scherpe neus om met verrassendeGarettLebeau_RiseToTheGrind aanraders voor zijn klanten te komen. En deze was begin mei helemaal raak! Begin mei? Ja, zo lang alweer geleden en waarom schrijf ik er dan nu pas over? Had ik het misschien voor mijzelf willen houden? Sorry lezers, dat was zeker niet het geval maar er zijn nu eenmaal van die platen die langzaam maar zeker je systeem in kruipen als vanzelfsprekend goed.
Eigenlijk is bij eerste beluistering van dit debuutalbum “Rise in the Grind” duidelijk dat het hier om een plaat gaat met een bijzondere signatuur. Ik nam me dan ook voor om er snel over te schrijven. Toch kwam het er niet van, waarschijnlijk omdat je Lebeau op zoveel mooie momenten tot je kan nemen.
De warme stem en de fraaie productie van de open sound pakt je meteen in bij de opener van het album ‘Crazy World’. Het past als een warme jas op een koude dag maar ook als een verkwikking na een hete zomerdag.
Met ‘Broke Down Dream’ graaft Lebeau diep in zijn ziel en is de pijn voelbaar die hij tentoonspreidt in de woorden die het lied sieren. De manier van zingen doet je eigen hart bijna breken in medelijden. Het kan je haast niet ontgaan. Het drukt je als het ware dieper en dichter tegen je eigen geluk aan om het nog meer te koesteren. Lekker toch?!
Naast de gitaar en stem van Lebeau horen we fraaie Hammond- en Wurlitzer-klanken die tezamen met de bas en drums het beeld completeren.
Lebau schrijft zelf in de inlay van het album dat dit album het resultaat is van dagen, nachten en jaren van hard werk. Een persoonlijk document over het leven en wie hij is. Het album straalt alle rust uit en een eerlijkheid die je maar zelden tegenkomt. Hopelijk is Lebeau met het uitbrengen van dit prachtige debuut niet meteen uitgebloeid! Zijn talent is in ieder geval groot! Maar als we jaren moeten gaan wachten op een vervolg dan kan het zijn dat hij zomaar weer de vergetelheid in zou duiken. Hopelijk gaat hij op zijn toernee ook Nederland aandoen. Lijkt me geweldig om deze Amerikaan hier aan het werk te horen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.