(steeds mooier!) Aidan’s Well “Aidan’s Well”


Aidan’s Well is een soort singer-songwriterproject van Frank Veenstra dat zomaar uitgroeide tot een bandalbum. Toch is het vooral Veenstra die schittert met zijn hoge stem en zijn composities. De band die hij om zich heen heeft verzameld staat vooral hem ten dienste in dienst van zijn liedjes.
Aidan_sWellWie de eerste keren luistert naar het album vraagt zich waarschijnlijk af op welke groep of artiest de stem van Veenstra toch lijkt. Na een keertje of vijf kwam bij mij de naam Christopher Cross bovendrijven die eind jaren zeventig begin jaren tachtig zijn hoogtijdagen had.
Wat er met die vijf draaibeurten ook is gebeurd is dat dit album steeds mooier lijkt te worden. Dat is natuurlijk onzin maar je gaat wel steeds meer van de liedjes houden. En dat is geen onzin!
Veenstra is uit mooi muzikaal hout gesneden en heeft zeker geen album gemaakt dat wortelt in de wisseling van de ’70’s naar de ’80’s maar dat met beide voeten in het hier en nu staat.
In een tijd waar weer veel aandacht is voor singer-songwriters (gelukkig) heeft Veenstra toch gemeend te moeten kiezen voor een bandbenadering.
Het fraaie ‘Act of God’ lijkt een roep aan God om ons te beschermen. Regelmatig komt in het refrein terug “Care about us..”. Het klinkt als een smeekbede zoals Veenstra het zingt.
Het eennalaatste nummer van het album ‘Under A Sea’ heeft in de staart een aantal maten die duidelijk overeenkomst hebben met ‘Norwegian Wood’ van The Beatles. En anders lijkt het er heel sterk op. Maar erg is dat natuurlijk niet.
De afsluiter ‘Angel’ is opnieuw een pareltje en een puur liefdesliedje dat smelt in je oren. Zinnetjes als “we could live as one” en “we fly like angels” zijn natuurlijk lekker. De melodielijnen die we erbij horen en een uitvoering met kleine geluidjes op mondharmica en triangel maken van dit kleine sieraad aan het eind een waar feestje.
Het album van Aidan’s Well is afkomstig van een groeizame bron. Bij vaker draaien wordt dit album zoals zoveel goede platen steeds maar mooier. Verveling heb ik nog niet kunnen opwekken.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op (steeds mooier!) Aidan’s Well “Aidan’s Well”

  1. janariebuijs zegt:

    Het clipje nodigt uit om naar de cd te gaan luisteren, ben ik ook zeker van plan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.