(retro en modern) Meschiya Lake And The Little Big Horns “Foolers’ Gold”


Retro is in! Luister naar Pokey Lafarge, Caro Emerald en Gregory Page. In dit rijtje hoort sinds vorig jaar ook Meschiya Lake die nu met “Foolers’ Gold” haar tweede album uitbrengt. Anders dan bij voornoemde artiesten presenteert Lake niet alleen eigen MeschiyaLake_FoolersGoldoriginele liedjes waar haar concu-lega’s zich alleen maar van bedienen. Lake grijpt ook terug in de oude doos met liedjes uit de jaren ’20 en ’30 en mixt die met liedjes van eigen hand of van leden van haar band. Als je als luisteraar van niets weet dan is het verschil niet hoorbaar. Lake schrijft in de traditie en haar band The Little Big Horns past die traditie uitstekend toe.
Het eerste album van Meschiya Lake “Lucky Devil” nam ze op met het geld dat ze letterlijk cent voor cent verdiende als straatmuzikant. Met een beperkt budget wist ze samen met haar band een album op de kaart te zetten dat nu al snel de aandacht trok en nu ook van een platenmaatschappij die achter haar ging staan om een tweede album in een wat rustigere setting op te nemen. Toch is “Foolers’ Gold” gewoon een vervolg op het uiststekende debuut.
De sound van Lake wordt gedomineerd door lichte drumritmes aangevuld met heerlijke percussie, blazers en in somminge nummers met piano. Akoestische gitaar wordt spaarzaam toegevoegd. De stem van Lake is het handelsmerk met soms krachtige uithalen. Ingehouden zang en zwierige, wiegende melodielijnen wisselen elkaar af.
Het album “Foolers’ Gold” klinkt veel beter dan het debuut maar heeft dezelfde innemende sound waar we voor vielen zeker behouden. Het ‘meer’ aan budget is ten goede gekomen aan het geluid en is zeker niet ten koste gegaan van de kwaliteiten die Meschiya Lake in haar liedjes stopt. In niets lijkt het erop dat dit een snel vervolg is op een instant succes dat het debuut toch overwachts was. Mogelijk dat wel de successen van meer tijdloze muzikanten deze stap voor Lake versneld hebben. Voor de luisteraar alleen maar winst. “Foolers’ Gold” is puur genieten!

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op (retro en modern) Meschiya Lake And The Little Big Horns “Foolers’ Gold”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.