(fluweelzacht) Emma Louise “vs Head vs Heart”


Emma Louise komt vanuit het verre Australië tot ons. Meegebracht van een mooie tijd met afstuderen en een reis door Desiré en Alex. Natuurlijk valt zo’n Australische ontdekking bij mij in goede aarde. Bij iedere draaibeurt groeit het plaatje in aanzien. Dat is natuurlijk niet uniek en gebeurt wel bij meer fraaie muziek.
EmmaLouise_vsHead_vsHeartBij een eerste en vooral niet aandachtige beluistering lijkt de fluweelzachte muziek van Emma Louise wat eenvormig. Bij aandachtige beluistering opent dit juweeltje zich pas en wordt de pracht waarmee Louise haar muziek maakt hoorbaar.
“vs Head vs Heart” opent met ’17 Hours’ dat zich ontvouwt als een zonsopgang. Fluweelzacht komt de achtergrondzang/klank waarna Louise nog zonder instrumentale begeleiding de zang start. Om vervolgens eerst de piano en dan de akoestische gitaar toe te voegen alvorens zich het volledige spectrum vult met bandgeluid. Het lied gaat over een gebroken relatie. De ex-geliefde zingt eerst over het leven op afstand om vervolgens te ontdekken dat er een ander is op die afstand van 17 uur vliegen. Vervolgens voelt ze zicht naakt en verlaten, verbrand en gebroken. Hoe Louise dit heftige liedje fraai verpakt is tekenend voor de rest van het album.
De muziek van Louise heeft wat van de zachte kanten van Björk maar is veel lieflijker aan de ene kant en minder feeëriek dan deze IJslandse soms dreigt te zijn. Denk ook aan Kate Bush, Julia Stone, Alt-J en Other Lives. Vreemde geluidjes als Björk weet Louise ook toe te voegen als in het dromerige ‘Pontoon’.
Of het album van Emma Louise ook in Nederland verkrijgbaar is of gaat worden is mij onduidelijk. Maar via andere kanalen moet het vast mogelijk zijn om naar deze fraaie muziek uit ‘down under’ te luisteren.Wie op Youtube zoekt vind een track van waarin ‘My Head In The Jungle’ van haar debuut EP onder handen is genomen door Wankelmut wat het nog niet tot een hit heeft gemaakt. Maar ook de huidige single ‘Boy’ van het album “vs Head vs Heart’.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.