(heftig begin!) American Aquarium @ Meneer Frits Eindhoven 9-9-2013


Het concertseizoen is weer begonnen en met een band als American Aquarium is dat een waar feest dat heftig en emotioneel tekeergaat. Zanger BJ Barham zingt waarlijk vanuit zijn tenen en dat is in zijn vele grimassen te zien (zie ook het uitgebreide fotoverslag). Samen met zijn vier maten heeft hij onder de naam American Aquarium vorig jaar het vijfde album uitgebracht. “Burn. Flicker. Die.” Dat is gelukkig bij de liefhebbers niet onopgemerkt gebleven.
Op het moment dat Barham aankondigt dat ze nu een aantal liedjes gaan spelen van het laatste album zetten ze direct het hoogtepunt van het album in. ‘Northern Lights’ is gesneden uit het fijne hout van de rockballad. Een rustpunt na een aantal wat meer uptempo-liedjes. Ook als Barham aan het begin van de tweede set solo zingt terwijl hij zich begeleidt op akoestische gitaar blijven zijn liedjes overeind.
Met band is de benadering naast een stuk heftiger ook vaak verfijnd. De pedal steal-gitaar van Whit Wright brengt een fraaie slepende inbreng aan veel van de composities. De soms sprekende teksten vragen regelmatig om gehoord te worden zoals in het mooie ‘City Lights’. Hier horen we de regels ‘damn she looks so pretty under those city lights.. ‘; dat klinkt natuurlijk als een tegenstelling en een onderstreping van de enorme schoonheid in de ogen van de zanger, die zelfs onder het licht van een straatlantaarn blijft schijnen.
Het kwintet speelt twee sets en daarin een flinke dwarsdoorsnede door het beschikbare repertoire. De band spreekt haar waardering uit over het luisterende publiek dat in schril contrast staat tot wat ze gewend zijn in de bars waar ze speelden in North Carolina, waar heftig wordt doorgepraat tijdens de shows.
Met onvervalste Amerikaanse country rock met een roots-randje is het najaars-concertseizoen erg fijn geopend!

Meer foto’s vind je hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op (heftig begin!) American Aquarium @ Meneer Frits Eindhoven 9-9-2013

  1. Wil Opstals zegt:

    Dat was wel mooi geweest….. Ik moet meteen aan Dolorean denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.