(trio avond!) Melanie Horsnell & Amy Speace & John Fullbright @ Meneer Frits Eindhoven 30-9-2013


Wat doe je als concertorganisator als je een voorprogramma hebt geboekt en je krijgt een artiest aanboden die je graag wil hebben op je podium die ook zijn eigen voorprogramma meebrengt? Ad van Meurs maakt er een avond met drie acts van.
De opening van de avond wordt gedaan door folktalent Melanie Horsnell uit Australië. Met haar ietwat breekbare zang en sobere begeleiding van enkele akkoorden op de akoestische gitaar (in dit geval geleend van Ad van Meurs) speelt ze een half uur een bloemlezing uit haar drie albums. Bij het lied dat ze schreef voor haar twee kinderen ‘Harmony & Gypsy’ weet ze de gevoelige snaar te raken die ze bij de meeste
overige vertolkingen helaas niet weet te vinden. Ook bij de afsluiter ‘Loving Arms’ komt ze in de buurt van haar beste moment.

Al bij de opening van haar set weet Amy Speace het voorprogramma te overtreffen met haar voortreffelijke loepzuivere en trefzekere zang. Het volledig a capella gezongen openingsnummer van haar set geeft een k
rachtig statement af. Speace is daarnaast gezegend met een sterke aangename stem. Gekoppeld aan vele fraaie composities weet Speace in een half uur de honger naar meer op te roepen. Gelukkig komt ze nog een keer terug op het Meneer Frits-podium later in het seizoen.
Een van de mooie emotionele songs ‘Ghost’ gaat over haar vader maar ondertussen over iedereen die sporen
achterlaat in je leven of die zomaar langskomt zonder echt opgemerkt te worden. Het titelnummer van haar laatste studioplaat “How To Sleep In A Stormy Boat” doet ze op het album met John Fullbright met wie ze nu op tournee is. Opgenomen op een dag dat het verschrikkelijk weer was buiten de studio. Past natuurlijk goed bij het lied. Speace nodigt de luisteraar zeker uit naar een volledig concert te komen met haar uitstekende half uur.

John Fullbright is de hoofdschotel van de avond. Vorig jaar stond hij ook al op hetzelfde podium. Toen met een
Grammy-nominatie op zak. Nu weten we dat hij die helaas niet gewonnen heeft. Fullbright staat aan de vooravond van het opnemen van zijn tweede studioalbum . Hij speelt dan ook diverse nieuwe liedjes en probeert liedjes naar de volwassenheid te spelen. Zeker in dat laatste geval laat Fullbright zich ontvallen dat het pas na zo’n vijf keer spelen zijn uiteindelijke vorm zal hebben bereikt. We horen dus liedjes in wording en liedjes die tijdens de show de uiteindelijke vorm bereiken. Ook kondigt hij af en toe een probeersel aan. Het optreden van Fullbright is lekker afwisselend met de vertolker achter de piano of met akoestische gitaar en soms begeleid op de mondharmonica. Natuurlijk horen we veel composities van zijn bejubelde debuut “From The Ground Up”.
Fullbright
overtuigt!

Meer foto’s en video’s van dit optreden te vinden via mijn links-pagina.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.