(eer voor de solist) M.C. Hansen & Greg Trooper @ Meneer Frits Eindhoven 14-10-2013


De uit Denemarken afkomstige M.C. Hansen (band) treedt vaak op als begeleidingsband van andere artiesten maar heeft inmiddels ook een eigen repertoire opgebouwd. In een ruim half uur maken we als opwarmer voor Greg Trooper kennis met de liedjes-schrijverskunsten van voorman M.C. Hansen. De band speelt als een soepel geoliede machine. Door het soms wat ‘huppelende’ karakter van de melodie missen de liedjes de landingsplaats om ze in je hart te sluiten.
Greg Trooper mag gerust een oude rot in het vak genoemd worden. Trooper debuteerde al in 1986 als solo artiest. Hij gaat dus al een aantal jaren mee in de business.
Gewapend met zijn akoestische gitaar, mondharmonica en virtuele rugzak vol liedjes betreedt Trooper het podium. Zijn kenmerkende hoedje prijkt uiteraard op zijn hoofd. Met alweer een tijdje een nieuw album uit in Nederland “Incident On Willow Street” dat nog niet in de USA verkrijgbaar is horen we natuurlijk ook veel van het nieuwe album. ‘Mary of the Scots in Queens’, ‘Living with You’ en ‘All the Way to Amsterdam’ is een greep uit die nieuwe liedjes die in de kale vertolking de revue passeren alsof hij ze al jaren speelt.
De ervaring van Trooper maakt hem ook een echte performer. Hij weet het publiek te vermaken en van zijn tijdelijk ongemak van een stevige verkoudheid een extra dimensie te maken terwijl hij toch uitstekend blijft zingen. Sommige grapjes zijn overigens wel heel stereotype Amerikaans. Gelukkig kunnen we als nuchtere Nederlanders daar gemakkelijk doorheen kijken en genieten.
Als eerste toegift speelt Trooper het Warren Zevon nummer ‘Carmelita’ dat oorspronkelijk het licht zag op het uit 1976 stammende debuut van Zevon. Een waardig eerbetoon aan een groot collega songschrijver.
Trooper liet zich niet uit het veld slaan door een klein ongemak en laat het publiek met een goed gevuld hoofd met liedjes de nacht in lopen. Het is en blijft een heerlijke portie muziek om de week te starten!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.