(vakmanschap in obscuriteit) Tom Skinner Trio @ Meneer Frits Eindhoven 5-11-2013


Gene Williams, Don Morris en Tom Skinner vormen het Tom Skinner Trio. Als ze thuis zijn in Oklahoma kent iedereen hen maar daarbuiten zijn ze een redelijk obscuur gezelschap. En zoals Tom Skinner bij het betreden van het podium zegt: “We’re pretty good in staying obscure!”. Je kan maar ergens goed in zijn, toch?
Voor Eindhoven’s Meneer Frits is het inmiddels de derde keer dat het trio optreedt. En dat doen ze met verve. Ook andere podia in Nederland zullen ze aandoen waar de fijnproevers dan toch op afkomen. Alleen al door de naam die het Meneer Frits podium heeft is het voor iedereen helder dat er kwaliteit wordt geleverd of je de naam nu kent of niet.
Voor ons is het een eerste zeer prettige kennismaking met Tom Skinner. Skinner is gezegend met een herkenbare stem met een lichte brom achter in de keel. Zijn samenspel met zijn begeleiders is als vanzelf en zichtbaar vol routine. Gene Williams speelt goddelijk akoestische gitaar en tovert de mooiste solo’s uit de snaren. Bassist Don Morris zingt vaak de tweede stem met Skinner maar ook gedrieën weten ze vaak de stembanden te roeren.
Morris speelt ook een aantal nummers van eigen hand terwijl hij op dat moment de gitaar van Skinner overneemt en Skinner de bas speelt ter ondersteuning van Morris zijn liedjes. Maar de fraaiste momenten beleven we met de liedjes van Skinner die nummers speelt van zijn jongste album uit 2012 maar ook van het trio album van tien jaar geleden.
Van zijn laatste album schittert ‘I Love This Game’ dat een afscheidslied is van een honkballer die het eigenlijk niet kan laten. Van het trio album “The Dusty Children” horen we o.a. ‘Jesus Took Me Fishin” en ‘Maybe this Time’.
Voor sommigen zal dit optreden van het Tom Skinner Trio het hoogtepunt van de concertreeks van Ad van Meurs Presenteert zijn. Voor anderen is het één van de hoogtepunten. Zeker is dat deze drie heren geschiedenis schrijven en toch obscuur blijven.

Meer foto’s vind je hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.