(elektrisch/veel nieuws) Venice @ Roepaen Ottersum 7-11-2013


Vorig jaar speelde Venice een uitverkochte kerstshow en akoestisch in dezelfde kapel als deze keer tijdens de tweede show van hun nieuwe tour ter gelegenheid van hun nieuwste studioalbum sinds zeven jaar. Nederland heeft een bijzondere plaats in de harten van Venice, maar ook het Nederlandse publiek heeft een bijzonder zwak voor Venice en heeft de band in hun hart gesloten sinds ze bij Jan Douwe Kroeske hun 2 Meter Sessies opnamen. De tour door Nederland telt dan ook maar liefst achttien optredens!
Venice start de avond met een akoestische setting om vervolgens de kapel te vullen met een elektrische show. Wonder boven wonder blijft het geluid voor bijna de volle honderd procent overeind en blijft de galm van de kapel beperkt.
De heerlijke samenzang van de broertjes/neefjes Lennon blijft goed hoorbaar onder het versterkte geweld. Maar een enkele keer klinkt de begeleiding als een rollende donder over de hoofden van de tot de laatste stoel gevulde kapel.
Veel aandacht is er voor nummers van het nieuwe album van de band “What Summer Brings” dat een tweetal schijven bevat met allemaal nieuw materiaal. Bijzondere aandacht is voor het door bassist Mark Harris geschreven nummer ‘When I’m Gone’. Het is zijn eerste compositorische bijdrage aan een Venice album. Helemaal in stijl overigens!
Klassiekers als het door de TOP2000 omarmde nummer ‘Family Tree’ mogen niet ontbreken. Evenals momenten waarop de band zich naar de achtergrond begeeft en we een rustpuntje beleven. Eigenlijk komen bijna alle albums van Venice wel even aan bod al zijn daar uitzonderingen op.
De allerlaatste toegift is eigenlijk ook een Nederlandse kwinkslag. Helemaal zonder versterking zingen de mannen Lennon een Engelse vertaling van ‘Gute Nacht Freunde’, de tune van het nachtprogramma van Radio1. Enig gelach valt niet te onderdrukken in de muisstille kapel. Een tweede staande ovatie is de band ten deel voordat een voortreffelijke herinnering opgeslagen kan worden in het collectieve muzikale geheugen.
Een minuut of tien na het optreden neemt de band plaats achter de tafel in de Van Der Loo zaal om handtekeningen en handjes uit te delen. Uiteraard met het in ontvangst nemen van de loftuitingen.

Meer foto’s volgen nog…..

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s