(bijna over het hoofd gezien) Vienna Teng “AIMS”


Het is alweer zeven jaar geleden dat ik kennis mocht maken met Vienna Teng tijdens de lancering van haar album “Warm Strangers”. In de tussentijd heeft deze dame niet stil gezeten maar is haar ster niet heel hoog gerezen. Dat is jammer want Teng maakt nog altijd heel mooie muziek en heeft zich daarnaast ook ontwikkeld als muzikant!
ViennaTeng_AIMSHaar nieuwste album “AIMS” verschijnt weer in eigen beheer zoals zoveel mooie muziek tegenwoordig. Blijkbaar is er momenteel geen platenlabel dat haar muziek wil uitgeven. Maar laten we ons vooral daardoor niet afleiden van de kwaliteit van het album.
De deluxe/boek editie gaat natuurlijk vergezeld van alle teksten van Teng. Daarnaast een voorwoord door Andrew Hoffman van het Erb Institute for Global Sustainable Enterprise die de loftrompet steekt over de teksten van Teng die de problematiek waar de wereld tegenaan kijkt benaderd met creatieve ideeën. Ze zingt ook over donkere en lichte kanten van het huidige bestaan. Haar melodieën zijn sterk en dragen de teksten die meer te bieden hebben dan de oppervlakkige luisteraar zal vermoeden. Teksten dus die het bestuderen waard zijn en hun kracht putten uit de poëzie. Zaken die in gesproken woord of normaal geschreven teksten maar moeilijk voor het voetlicht komen kunnen zijn in de poëzie juist wel tot uitdrukking te brengen.
Laten we echter niet vergeten dat Vienna Teng meesterlijke melodieën schrijft, fraai piano speelt en een stem heeft die het waard is om naar te luisteren. Samen met haar muzikale partner Alex Wong maar ook met andere muzikanten weet ze een prachtig album voor te schotelen. Op ‘Landsailor’ horen we tevens gastbijdragen van Glen Phillips. Het prachtige meerstemmig klinkende ‘The Hymn of Acxiom’ lijkt het middelpunt of het hart van het album te herbergen.
Ondanks de diepere betekenis van de teksten is “AIMS” toch licht te verteren en regelmatig te consumeren. De toon is helder en opgewekt en dat hoort natuurlijk ook bij creatieve ideeën om problemen aan te pakken. Het wordt tijd dat Vienna Teng ons land weer vereerd met een bezoek zodat we haar weer live kunnen bewonderen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.