(dampende start van 2014!) The Cosmic Carnival @ Meneer Frits Eindhoven 6-1-2014


Wat een heerlijk begin van 2014 om op het kleine podium van Grand Café Meneer Frits de voor de gelegenheid uitgebreide band van The Cosmic Carnival te horen en zien spelen. De TheCosmicCarnival_ChangeTheWorldOrGoHomenegenmansformatie bevolkt met al haar enthousiasme het podium. En het past allemaal wonder boven wonder. De sound is zoals gebruikelijk met Ankie Keultjes achter de knoppen tip-top in orde. Maar de ingrediënten met een groep jonge muzikanten zijn dan ook vreselijk goed. De band speelt strak en is goed op elkaar ingespeeld. Het geluid is strak onderbouwd met bas en drum. En als de band als één noot wil afsluiten dan gaat dat ook perfect.
Zes van de negen muzikanten gebruiken de stembanden. De samenzang is zalvend en doet tijden herleven van bijvoorbeeld The Band, The Beatles maar ook The Jayhawks. Soms de psychedelica van bijvoorbeeld The Velvet Underground. De vrouwelijke zang van Marlies Kroon klinkt soms zelfs als Nico.
Niets kan de band uit het veld slaan. Als de akoestische gitaar van leadzanger Nicolas Schuit een snaar breekt schakelt hij over op elektrische gitaar. Maar tijdens de wisseling en het stemmen speelt de band een fantastische improvisatie gebaseerd op een song van Bruce Springsteen.
Een tweede toetsenist is aangeschoven voor de gelegenheid en speelt rug aan rug met Gerben van Etten afwisselend op vleugel en op de elektronische toetsen. De eveneens toegevoegde violist is een geweldige aanvulling. Voor de gelegenheid hebben we zelfs een derde elektrische gitarist op het podium. De sound is met al deze toevoegingen natuurlijk vetter dan op het debuutalbum uit 2012 “Change The World Or Go Home”.
Ze spelen afwisselend nummers van het debuutalbum gelardeerd met covers van The Band, Neil Young en anderen. Maar ook veel nieuw werk van het op 14 februari a.s. te verschijnen nieuwe album waar we echt reikhalzend naar uit kunnen zien. Live is The Cosmic Carnival een regelrechte aanrader. Vreemd dat we nog niet zoveel van deze geweldige muzikanten gehoord hebben.

Meer foto’s zijn hier te vinden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.