(verrassing als voorafje) Jens Lysdal “Easy Heart” & live @ Meneer Frits 13-1-2014


Als voorafje bij het concert van Amy F. Speace op 13 januari j.l. speelt de Deen Jens Lysdal. Een welkome verrassing mogen we wel stellen. Zijn stem is aangenaam en zijn gitaarspel is erg fraai. Mooi fingerpicking-werk ook tijdens het zingen in plaats van de gedoodverfde akkoorden. Zijn zelf geschreven liedjes vragen om nader beluisterd te worden.
Als verrassing heeft Lysdal zijn dan nog niet verschenen nieuwe album “Easy Heart” bij zich. Bij navraag was Lysdal ooit een keer eerder in Nederland als begeleider van niemand minder dan Elisa Gilkyson. Dat duo trof ik dan ook op 29 april 2012 in Roepaen te Ottersum (zie hiervoor diverse filmpjes oJensLysdal_EasyHeartp mijn youtube kanaal).
Lysdal maakt indruk met zijn zesde studioalbum “Easy Heart”. We rekenen een album in Deens en een filmsoundtrack dan mee. Alle liedjes zijn van eigen hand waarvan een samen met Ray Bonville geschreven en twee samen met achtergrondzangeres Aimee Bobruk. Twee van de zeven composities zijn instrumentale tracks. Tracks die overigens geen moment het gemis van zang laten voelen.
Op “Easy Heart” wordt Lysdal begeleid door een keur aan muzikanten en instrumenten. De stem en het spel van Lysdal staan centraal. Lysdal speelt zelf diverse gitaren, luit, piano, percussie en bas terwijl zijn band nog mandoline, viool, steel gitaar, drums, orgel en synthesizer-klanken smaakvol toevoegen. Denk bij deze lijst nu niet dat het geluid daardoor dichtgeslibt is. De open klank van het album staat centraal en de toevoegingen zijn smaakvol en met mate gedaan om het liedje niet met overdaad te schaden.
De instrumenten worden als bijzondere kruiden mondjesmaat toegevoegd om de liedjes op smaak te brengen en de accenten op de juiste plekken in de melodie te leggen. De kunst van het weglaten wordt door Lysdal, die zelf ook als producer optreedt, prima uitgeoefend.
Hoe fraai de liedjes zijn horen we tijdens zijn korte optreden bij Meneer Frits waar hij o.a. liedjes van dit album speelt zoals ‘I Should Have Danced’ (een walsje) en dan begeleid op akoestische gitaar. Prima, puur en erg smakelijk.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.