(wat gebeurd hier?) Anna Googan & JD Foster & @ Meneer Frits Eindhoven 17-2-2014


Anna Coogan maakte de afgelopen jaren twee albums met Daniele Fiaschi. Dit jaar kiest ze ervoor om samen met singer-songwriter en bassist JD Foster een album te schrijven en op te nemen. Ook op tournee staat Foster haar bij samen met drummer Willy B.
AnnaCooganAndJDFoster_FrontOp het album dat gewoon hun beider namen draagt klinkt deze nieuwe combinatie al heel erg fijn. De negen composities mogen er stuk voor stuk zijn. De meeste van de composities zijn geschreven door Coogan en Foster. Eénmaal in combinatie Coogan met Willy B en ook door Foster en Coogan elk een liedje van eigen hand. Op twee composities krijgen ze gezelschap in de uitvoering van Johnny Dowd. In ‘The Birth of the Stars’ horen we de kenmerkende zang van Dowd. Als ode aan Dowd wordt live zijn ‘Shipwreck’ gespeeld in een fraaie uitvoering.
Op het podium verwacht je als je Coogan al eens ooit live hebt gezien een rustige folky benadering van haar liedjes. Maar met JD Foster en Willy B roep je van binnen op een gegeven moment gewoon “Wat gebeurt hier?”. Een heerlijk dampende show trekt aan je voorbij terwijl het spelplezier van het podium spat. De vonk tussen deze drie muzikanten lijkt magisch. Foster zit op zijn basversterker en tovert de fijnste baslijnen uit zijn basgitaar met een hele vette knipoog naar de soul en funk. Coogan zingt en gromt als een katje dat je AnnaCooganAndJDFoster_Backniet met blote handen moet aanpakken om vervolgens in een ballad fluweelzacht over de oren te aaien. Het eerste in het liefdesliedje ‘Simple Little Love’ en het laatste bijvoorbeeld in de toegift ‘Half Way Gone’. Willy B is niet alleen qua verschijning een strak in het pak zittend heerschap maar slaat de meest rake klappen op zijn drumstel en weet ook met allerlei extra attributen en speciale slagmiddellen het drumstel tot een prachtinstrument te maken. In twee uitstekende sets weet dit trio te verbazen. De kleine schare aan publiek kan alleen maar aan de afwezigen vertellen dat ze ongelijk hadden. Wat een wervelende show! Het album is een fijn souvenir om de herinnering levend te houden. Een genummerd exemplaar vindt dan ook gretig aftrek bij het aanwezige publiek. Een plaatje dat nog veel dit jaar gedraaid zal worden. Jaarlijstjes-album wellicht?

Meer foto’s staan hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.