(plezier & troost) Lynn Miles “Downpour” & @ Meneer Frits Eindhoven 25-2-2014


Het negende album van Lynn Miles “Downpour” mag absoluut niet over het hoofd gezien worden en dat kan makkelijk in de releasegolf die altijd voor de zomervakantie op ons afkomt. Zo ook deze keer: want wie heeft dit prachtalbum nu opgemerkt vorig jaar? De LynnMiles_Downpourschoonheid van “Downpour” kan ons veel uren luisterplezier opleveren in een warme zomer maar ook een hoop troost als het weer opnieuw niet mee wil werken.
Nu Miles Nederland weer heeft aangedaan is het tijd voor rehabilitatie van dit album. De stem van Miles is naast haar talent om fraaie liedjes te schrijven het absolute wapen. In de alt. country c.q. roots-muziek zijn er veel artiesten maar weinigen hebben een zo fraaie buigzame maar ook stevige stem als Miles. Miles’ stem kan voelen als een koele bries bij een hittegolf maar ook als een warme arm als het leven je niet meezit. Die snik of dat randje zit zeker aan de stem van miss Miles.
In Nederland werd in 1998 “Night In A Strange Town” uitgebracht. Het duurde nog een paar jaar voordat we haar hier konden bewonderen op het podium. Zelf mocht ik haar ooit op het podium in de Groene Engel in Oss zien en na de show ontmoeten. Want zo kan dat bij kleine podia.
Ook in het Grandcafé Meneer Frits is er tijd om Miles te ontmoeten en zelfs om met haar op de foto te gaan, inclusief een ‘big smile’ van de artiest zelf.
Miles opent haar show met ‘More’, niet het meest eenvoudig liedje om vanuit het niets mee te starten. Niets veilig, gewoon direct voor de leeuwen met al haar vakmanschap. Ze begeleidt zichzelf voornamelijk op de akoestische gitaar met soms mondharmonica en een paar nummers gezeten achter de vleugel. Dat laatste inspireert haar spontaan om een Tom Waits nummer te coveren. ‘Grapefruit Moon’ van het debuutalbum “Closing Time” van meester Waits is een bijzonder moment voor een singer-songwriter die haast nooit covers doet, omdat ze meer dan zevenhonderd songs op haar eigen repertoire heeft staan. Miles speelt voornamelijk de liedjes van haar nieuwste album “Downpour” die net zo vertrouwd klinken als haar oude materiaal. Gelukkig staat bijvoorbeeld ‘Black Flowers’ ook op de setlist. Een liedje waar ze drie albums vol akoestische nummers naar vernoemd heeft. Miles heeft haar stempel weer indrukwekkend achtergelaten op deze maandagavond. Diezelfde nacht vliegt ze nog terug naar Canada. We zullen dus weer even moeten teren op de herinnering. Hopelijk speelt ze volgende keer met een bandje, haar liedjes verdienen het!

Meer foto’s staan hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.