(weergaloos) Rufus Wainwright “Live from the Artist Den”


De stem van Rufus Wainwright leent zich uitstekend voor een optreden in een kerk. Opgenomen in The Ascension in New York’s Greenwich Village is “Live from the Artist Den” een weergaloos album geworden. De opnames vonden plaats op 17 maart 2012. Fijn dat het nu op CD verschijnt.
Wainwright maakt van de gelegenheid gebruik om zowel zijn vader als zijn moeder te eren. RufusWainwright_LiveFromTheArtistsDenZijn vader London Wainwright III met een cover van zijn hand ‘One Man Guy’, dat in de akoestische uitvoering zelfs tot hoogtepunt gerekend mag worden van het album. In die song wordt Wainwright bijgestaan door Charysse Blackman die samen met Wainwright excelleert. Daarnaast eert hij zijn moeder Kate McGarrigle door haar lied ‘On My Way To Town’ te vertolken.
De rest van de composities zijn van de eigen hand van Wainwright die zelf ook een fijne liedjesschrijver genoemd mag worden. Met ‘Candles’ opent het album helemaal in de sfeer van de kerk. Fijn a-capella-zangwerk.
Het album is verder een fraaie bloemlezing uit de albums die Wainwright in de loop der jaren heeft gemaakt. De begeleiding is afgestemd op de intimiteit van een kerk. Zelf speelt hij akoestische gitaar. Verder horen we basgitaar, toetsen, diverse koperblaasinstrumenten, drums en elektrische gitaren waarvan één bespeeld door Teddy Thompson, die ook af en toe de achtergrondzang voor zijn rekening neemt naast die van de dames Charysse Blackman en Krysle Warren.
Wie op zoek gaat naar opnames gemaakt onder de titel “the Artist Den” zal een serie DVD’s vinden met nog veel meer fraaie opnames. We mogen hopen dat deze ook ooit op CD zullen verschijnen net als deze parel van Rufus Wainwright.
Met het album “Live from the Artist Den” heeft Rufus Wainwright een werkelijke parel aan zijn toch al indrukwekkende oeuvre toegevoegd. Wie hem nog niet kent kan hier instappen. Wie hem al jaren volgt zal vele uren luisterplezier aan deze buitengewoon fraaie uitvoeringen beleven.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.