(grand cru) Diana Jones @ Meneer Frits Eindhoven 10-3-2014


Diana Jones nam voor jaar in The Museum of Appalachia met zeer beperkte middelen een bijzonder album op. Prima passend overigens bij de signatuur van de overige discografie van Jones.
Tijdens haar optreden bij Meneer Frits is ze terug gebracht in begeleiding tot de essentie. Alleen begeleid op de akoestische gitaar of op haar uit de jaren dertig stammende viersnarige Gibson akoestische gitaar.
Jones bezit een bijzonder stemgeluid met een beetje hete aardappel in de keel/keel geluid. Aangenaam en voor velen die haar in hun hart gesloten hebben ook heel bijzonder. De liedjes die ze speelt zijn voornamelijk van haar laatste album “Museum of Appalachia Recordings” maar ze laat ook nieuw werk horen.
Veel van haar liedjes zijn zogenaamde murder-ballads. Meestal snel geschreven. En soms heeft ze een liefdesliedje. Misschien heeft ze van die laatste er wel een stuk of drie op haar repetoire.
Maar het meest aangrijpende moment is het lied dat ze zelf schreef in muziek maar een tekst geschreven door een mijnwerker die al vele mooie liefdesbrieven schreef. Maar deze laatste schreef hij in houtskool op een papieren zak terwijl de zuurstof van de mijn waarin hij was opgesloten langzaam opraakte. De redders kwamen te laat en vonden deze laatste woorden voor zijn vrouw en kinderen. Het lied ‘Henry Russell’s Last Words’ snijd iedereen door merg en been terwijl het prachtige woorden zijn. De brok in de keel moet echt worden weggeslikt. Het koste Jones tien jaar om het lied te schrijven en het duurde drie jaar voordat ze het kon uitvoeren zonder te bewogen te raken.
Over bewogen liederen gesproken heeft Jones er nog wel een paar. Het acapella gezongen ‘Burry Me’ of het eveneens zonder begeleiding gebrachte toegift ‘The Other Side’. Jones laat haar publiek in verwondering en met een smeulend hart achter.

Meer foto’s vind je hier.

)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.