(voorafje?) Tom Mank & Sera Smolen @ Meneer Frits Eindhoven 21-4-2014


De uit New York afkomstige Tom Mank & Sera Smolen waren op maandagavond tweede Paasdag als voorprogramma te gast in Meneer Frits te Eindhoven. Samen met Gait Klein Kromhof (harmonica), Amy Merrill (viool), Kathy Ziegler (piano, zang), en Kirsti Gholson Tom-Mank-Sera-Smolen-–-Swimming-in-the-Dark(zang) speelden ze een fraaie set waarin hun nieuwste album “Swimming in the Dark” centraal stond.
Het eerste nummer komt wat wankelend over de bühne waarbij het vermoeden is dat de muzikanten elkaar niet goed horen. Daarna is de band op elkaar ingespeeld en ontstaat het echte genieten. De sfeer is geladen met bewondering voor de speciale muziek die dit gezelschap ten gehore brengt. De praatzang van Tom Mank doet denk aan andere artiesten die hun zang enigszins tegen het praten laten aanleunen zoals Tom Waits. De begeleiding, waarbij de cello van Sera Smolen centraal staat naast het bijzondere akoestische gitaarwerk van haar muzikale partner Tom Mank, leunt heel erg naar de folk en jazz toe.
Een eerste hoogtepunt komt van het nieuwste album en is het nummer ‘Sergeant Oliver’ waarin ook Gait Klein Kromhof sfeerbepalend is. Kromhof leverde overigens ook een bijdrage op het album. Deze song krijgt ook op het album extra aandacht door uitleg op de binnenhoes wie deze Sergeant Oliver was die in 1915 werd vermoord met Kerstmis.
Kromhof levert overigens niet de enige Nederlandse bijdrage. De gastenlijst is lang en laat ook de namen zien van Marijn Wijnands en Kathy Ziegler die vanuit ons land bijdragen leverden. Maar ook Anna Coogan (die nog niet zo lang geleden te gast was bij Meneer Frits) en Jeannie Burns behoren tot de gasten.
Alle composities zijn van de hand van Tom Mank, met of zonder medewerking van een van de gasten. Het optreden bij Meneer Frits is een pracht staalkaart van wat Mank en Smolen te bieden hebben. De ruim drie kwartier geeft honger naar meer.

Meer foto’s staan hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s