(sterke derde man) Wink Burcham & Dustin Pittsley @ Meneer Frits Eindhoven 28-4-2014


Op de gebruikelijke maandagavond bij Meneer Frits in de serie ‘Ad van Meurs presenteert’ staat voor de 28ste als hoofdact geprogrammeerd Dan Bern. Maar als support zou ook Wink Burcham spelen. Tijdens de repetities werden na een potje ‘tossen’ de rollen omgedraaid. Want zoals Van Meurs placht te zeggen is het eigenlijk geen voor- en hoofdprogramma maar een ‘double bill’. Twee voor de prijs van één zouden wij in Nederland zeggen.
Na een prima set van singer- songwriter Dan Bern is het na de gebruikelijke pauze de beurt aan Wink Burcham. Al snel blijkt dat de keuze van de volgorde door het lot een prima zet is geweest. Daar waar Bern uitblinkt in het schrijven van liedjes met een verhaal maar in de uitvoering zich bedient van vooral eenvormige voordracht is het Burcham die met zijn sprekende stem het onderste uit de kan lijkt te halen van zijn muzikale kunnen. Burcham beschikt over een fijnbesnaarde stem en weet die in een mooie voordracht fijn te benutten. Eén van de fraaiste liedjes van Burcham is ongetwijfld “Black Eyes”. Maar Burcham staat niet alleen op het podium.
Op gitaar wordt hij begeleid door Dustin Pittsley. De muzikale traktatie is groot alsBurcham Pittsley uitnodigt om één van zijn liedjes te spelen. De stem van Pittsley raakt diep in het hart met zijn licht donkere stem met enige keelklank. Een bijzondere stem die gaande het optreden wat vaker ook te horen is met die van Burcham al is dat mondjesmaat.
Gelukkig komt er nog een moment waarin Pittsley de eerste stem zingt. In het mooie ‘Blind Man’ schittert deze derde man van de avond en wordt hij fraai begeleid door zijn hoofdact. Voor de muziekliefhebbbers is het een likkenbaardende avond. Drie singer- songwriters die een avond vullen met heerlijke Americana-liedjes. Voor iedere liefhebber wat wils. Iedereen zal zijn eigen favoriet hebben.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op (sterke derde man) Wink Burcham & Dustin Pittsley @ Meneer Frits Eindhoven 28-4-2014

  1. Erik van Dijk zegt:

    Ik kom net op je blog, maar ik ga hier zeker vaker komen. Erg leuke informatie en hiermee kan ik goed op de hoogte blijven van wie waar naartoe zal komen! Ga zo door!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.