(Oss ‘e Americana) In My Tree “In My Tree”


Nederlandse Americana-muziek of Americana-muziek uit Oss. Als je het niet weet dan hoor je het niet. De twee muziekvrienden Bert-Jan Kuijpers en Paul Verschuur werken sinds drie jaar samen onder de titel In My Tree. De stembanden van Kuijpers en deInMyTree instrumenten van Verschuur gecombineerd met een fijn songschrijverstalent zorgen voor een pallet aan liedjes dat zeker zijn invloeden haalt uit de USA in een mengeling van country, folk en blues. Soms hangt een liedje meer naar het ene genre om vervolgens weer te klinken als een bekende smeltkroes die we Americana noemen.
Het album dat vorig jaar reeds verscheen onder de titel “In My Tree” opent met één van de prijsnummers van het plaatje: ‘Brings me Down’. Een liedje dat werkelijk internationale allure heeft. Dat de mannen het hele album met z’n tweeën hebben volgespeeld alvorens ze de andere bandleden erbij zochten om het ook live te spelen is niet hoorbaar.
Op ‘The Well has Run Dry’ horen we In My Tree  terwijl we een heel zeemanskoor erbij horen zingen. Verschuur speelt alle instrumenten op het debuut terwijl Kuijpers de leadvocalen voor zijn rekening neemt. Soms horen we ook Verschuur meezingen wat als een weldaad klinkt omdat de stemmen fraai bij elkaar kleuren.
Live bestaat de band uit zes bandleden. Het is onmogelijk om wat we horen op het debuut van In My Tree integraal te spelen. Maar als het klein gehouden moet worden dan spelen de mannen van het eerste uur hun duo setting en is de show akoestisch. Een recept dat bekend is van een ander heel mooi Nederlands Americana/Blues-bandje Shiner Twins.
In My Tree werkt momenteel aan het tweede album. Als dat een groei wordt op de boom die ze hebben geplant op het debuut zullen deze Ossenaren naar grote hoogten kunnen groeien. “In My Tree” is gemaakt om vele uren luisterplezier op te leveren.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op (Oss ‘e Americana) In My Tree “In My Tree”

  1. wilopstals zegt:

    Fantastisch concert in de W2 afgelopen vrijdag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.