(mysterieus) Christa Bell “This Train”


Wie het album van Chrysta Bell in handen neemt en daar de naam van David Lynch op leest weet direct dat hij of zij wat bijzonders in handen heeft. Lynch is natuurlijk bekend als filmmaker maar ook als kunstschilder. Het boegbeeld van de surrealistische cinema wordt hij op Wikipedia zelfs genoemd. Maar hij maakte ook TV-series zoals Twin Peaks.
ChrystaBell_ThisTrainChrysta Bell is sensueel en mysterieus. Haar muziek die ze samen met Lynch maakt is een mengeliing van Portishead, Massive Attack, Lana Del Rey en een vleugje van het gevoel van Twin Peaks uit begin jaren negentig. Maar dan veel warmer. Waar Angelo Badalamenti de koele kilheid in de muziek bij de serie stopte, daar weet Bell met Lynch een vuurtje op te stoken zodat “This Train” de soundtrack op de slaapkamer zou kunnen zijn. Bell omarmt de luisteraar en wentelt deze in een warm en sensueel bad. Zelfs in een nummer als ‘I Die’ weet Bell die enorme sensualiteit te behouden en boven het onderwerp uit te stijgen.
Wie eenmaal kennisgemaakt heeft met de muziek van Bell laat het niet meer los. Er gaat een grote aantrekkingskracht uit van het album “This Train”. In het buitenland toert Bell al flink rond. Wellicht dat ze op niet al te lange termijn ook Nederland gaat aandoen. Het album kent eigenlijk geen zwakke momenten. Of het nu de nummers zijn als ‘Polish Poem’ waarbij je weg kan zweven of het wat stevigere/dansbare ‘The Truth Is’, Chrysta Bell blijft je in een stevige greep houden om maar niets te missen.
De tijdloosheid lijkt ook van dit project af te spatten. Net als Twin Peaks zal blijken dat deze muziek tot over de jaargrenzen blijft aantrekken. Ook voor iedereen die bij het lezen van die begin jaren negentig titel nu denkt: dat is niets voor mij! Ik zou zeggen probeer nu maar en geef het een eerlijke kans. Waarschijnlijk ga je toch voor de bijl voor miss Bell en haar zwoele, mysterieuze benadering van de prachtige composities.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.