(strakke albumpresentatie!) Eric Devries “Close to Home” @ Meneer Frits Eindhoven 16-6-2014


Eric Devries en zijn band krijgen de stevige uitdaging om na een optreden van de door de wol geverfde Tim Grimm hun album te presenteren. Voor het eerst brengen ze de nieuwe liedjes van Devries van het kersverse album “Close to Home” ten gehore. Gelukkig wordt Devries bijgestaan door fantastische muzikanten als Sjoerd van Bommel (drum, zang), BJ Baartmans (bas, zang), Kim de Beer (viool, tamboerijn, zang) en snarenwonder Janos Koolen.
In een klein uur loodsen Devries en de zijnen ons langs de liedjes van het nieuwe album. De verhalen bewaart hij volgens eigen zeggen voor een andere keer. Pure muziek, pure beleving, bezieling en vooral spelplezier spatten van het podium bij Meneer Frits. Helaas blijken veel muziekliefhebbers ook voetballiefhebbers te zijnEric-Devries-close-to-home-530x529 waardoor het aantal bezoekers wat laag is. Aan de kwaliteit kan dat eigenlijk niet liggen.
Devries zingt met zijn krachtige stem de nieuwe liedjes van zijn album. De band staat voor het eerst die avond met elkaar op het podium. Gaande het optreden hoor je dat ze steeds hechter met elkaar gaan spelen. De rafeltjes van het begin worden ondergesneeuwd door het enthousiasme dat ze met elkaar voor het voetlicht brengen.
Natuurlijk speelt Devries het titelnummer ‘Close to Home’ wat terecht de vaandeldrager is geworden van het album. Maar pareltjes als ‘November in The Rain’, dat hij aan zijn moeder opdraagt, mogen er zeker ook zijn voor de gevoelige noot. Ook het op het album met Anna Coogan en live nu met Kim de Beer als duet gezongen ‘One More Try’ is een juweeltje. De Beer zingt niet onverdienstelijk maar is op viool virtuoos. Dat laatste geldt zeker ook voor snarenwonder Janos Koolen die als hij zou duelleren met BJ Baartmans het de laatste nog eens moeilijk zou kunnen maken. Tijdens dit optreden doen ze dat niet, Baartmans staat als bassist in dienst van de stevige basis van de band.
Op het album deelt de enige cover van de avond de plaat in twee stukken. Tijdens het optreden is het de uitsmijter. Het Gilbert O’Sullivan nummer ‘Nothing Rhymed’ krijgt een fijne vertolking van Eric Devries en band en stuurt het publiek naar huis met een fijne herinnering aan het debuut van de albumpresentatie van “Close to Home”.

Meer foto’s staan hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.