(duo of trio) Robby Hecht & David Berkeley @ Meneer Frits Eindhoven 23-6-2014


Robby Hecht en David Berkeley eindigen hun tournee in Nederland in het gezellige café Meneer Frits dat met hun concert de reeks ‘Ad van Meurs presenteert 2014’ afsluit. Helaas wordt het bezoekersaantal geplaagd door het WK-voetballen. Maar kwalitatief mag het concert eigenlijk niet gemist worden.
Robby Hecht bijt het spits af met een twintig minuten durende set. Hecht heeft een stem die in de verte het gevoel van Art Garfunkel in zich draagt. Zijn liedjes begeleidt hij zelf op de akoestische gitaar. Zijn gitaarspel is vooral ondersteunend. De liedjes moeten het hebben van de melodie en zijn stem die met veel gevoel die fraaie liedjes vertolkt.
Tijdens een van de vorige shows stond iemand in het publiek zo mee te zingen dat hij werd uitgenodigd om op het podium mee te zingen. Maar deze Bart uit Best bleek ook nog eens weergaloos piano te kunnen spelen. Doordat bij Meneer Frits een vleugel beschikbaar is horen we Bart zowel met Hecht als met David Berkeley spelen en zingen. Ook is er ruimte voor een totaalplaatje bij zoals bij het afsluitende ‘Song For the Road’.
De beweeglijke David Berkeley heeft een stem die soms doet denken aan Leo Sayer, A.J. Roach en Moddi. Maar eigenlijk is hij natuurlijk zichzelf met af toe een kopstem-trekje. Een prachtige aanvulling op de zoetgevooisde stem van Robby Hecht.
Berkeley heeft net als Hecht een fijne hand van liedjes schrijven. In zijn set zingt hij veel nummers van zijn nieuwste album “The Fire In My Head”. Dat album mag dan ook gerekend worden tot de betere singer-songwriters-albums van het jaar. De magie van twee liedjesschrijvers die hun eigen liedjes vertolken en elkaar versterken door met elkaar mee te zingen is groot. Met alleen stemmen, gitaren en goede liedjes breekt de zon al snel door als het talent zo groot is als bij deze twee. Als daar ook nog eens de spontane zang en pianoklanken af en toe smaakvol aan toegevoegd mogen worden door een fan en fijne muzikant uit het publiek is het driedubbel genieten.

Meer foto’s vind je hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s